Barbora Emmelová se na rozehrávce Karlových Varů neprosadila, přichází náhrada.

Barbora Emmelová se na rozehrávce Karlových Varů neprosadila, přichází náhrada. | foto: Martin Stolař, MAFRA

Karlovarské basketbalistky posílí na rozehrávce Bosňanka Vrančičová

  • 0
Letošní problém Karlových Varů? Tím je kromě úzké soupisky především klíčový post jedna: rozehrávačka. "Na dirigentské pozici nám chybí zkušenost," ví trenér David Zdeněk.

Sehnat vhodnou posilu ovšem není jen tak. V Česku není pro nejvyšší soutěž kvalitních rozehrávaček zrovna na rozdávání, a tak si klubový manažer Lokomotivy už zvykl rozhlížet se jinde. Obvykle v zámoří, kde bývají hráčky odolnější - fyzicky i psychicky.

Na soupisce lázeňského týmu se za posledních pár sezon objevila řada Američanek, v té letošní dal přednost litevské Anastassii Ptitsönové. Ta mu ovšem záhy vypadla ze hry. Dlouhodobé zranění levé nohy si už odjela léčit domů do Tallinu, a tak se musel Roman Maleček honem rozhlížet po náhradě.

Našel ji v bosenské hráčce Ireně Vrančičové. Tedy pokud uspěje ve čtrnáctidenní zkoušce. Třiadvacetiletá a 167 centimetrů vysoká reprezentantka patřila loni v domácí lize k pilířům Banja Luky, v průměru odehrála za zápas víc než 33 minut a k tomu nastřádala 11,2 bodu a 4,7 asistence.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž