Hvězdami ligy jsou Vítečková a Benda

  • 5
Praha - Basketbaloví fanoušci zvolili nejlepší hráče domácích soutěží. Hvězdou ligy za loňský rok je podle názoru hlasujících příznivců Petr Benda z A Plus Brno, mezi ženami triumfovala Eva Vítečková z Gambrinusu Brno. Oba reprezentanti získali toto ocenění vůbec poprvé v kariéře.

Benda zvítězil před druhým Craigem Callahanem a třetím Petrem Czudkem, oporami Prostějova. Za Vítečkovou se srovnaly její spoluhráčky z Brna Hana Machová, loňská vítězka, a DeLisha Miltonová.

Výsledky anket o nejlepšího basketbalistu a basketbalistku roku 2005, v nichž rozhodují hlasy prvoligových a reprezentačních trenérů, členů výboru basketbalové federace, odborníků a sportovních novinářů, budou zveřejněny v neděli.

Vítězství z loňska v mužské kategorii obhajuje Jiří Welsch, jediný český hráč v NBA, který vyhrál už čtyřikrát za sebou. Mezi ženami loni triumfovala reprezentační kapitánka Machová.

Na slavnostním večeru v pražském hotelu Intercontinental budou zároveň vyhlášeny kategorie Objev roku a výsledky hráčské ankety Osobnost ligy. Navíc budou uvedeny další osobnosti do síně slávy.

Výsledky ankety Divácká hvězda 2005:
Muži:
1. Petr Benda (A Plus Brno/15,5 procenta hlasů), 2. Craig Callahan (Prostějov/8,8), 3. Petr Czudek (Prostějov/8,0), 4. Levell Sanders (Děčín/7,6), 5. Jaroslav Prášil (Ostrava/6,1).
Ženy: 1. Eva Vítečková (Gambrinus Brno/26,7), 2. Hana Machová (Gambrinus Brno/16,7), 3. DeLisha Miltonová (Gambrinus Brno/8,1), 4. Darina Johnová (Trutnov/7,6), 5. Jana Veselá (Gambrinus Brno/6,2).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž