Hvězda NBA řídila s marihuanou

Za řízení automobilu pod vlivem marihuany byla v úterý v noci zatčena americká basketbalová legenda Kareem Abdul-Jabbar. Bývalý hráč Los Angeles Lakers byl zadržen na křižovatce v San Fernando Valley. Poté, co zaplatil pokutu, byl na kauci propuštěn. "Pan Abdul-Jabbar se k policistovi, který ho zatýkal, choval velice slušně a spolupracoval," řekl policejní úředník Eduardo Funes. Dvanáctinásobný člen All-Stars týmu NBA, šestinásobný nejplatnější hráč ligy a dosud vedoucí muž tabulky střelců NBA, působil v uplynulé sezoně jako asistent trenéra Los Angeles Clippers.

Rodmana čeká protialkoholický program
Za řízení v opilosti a bez platného řidičského průkazu pro Kalifornii byl odsouzen kontroverzní basketbalista Dennis Rodman k pokutě 2000 dolarů pokutu, k tomu se musí ještě podrobit tříměsíčnímu protialkoholickému programu. Navíc mu bude omezena platnost řidičského průkazu pouze na cesty do zaměstnání a na léčení. Rodman byl přistižen 22. prosince loňského roku s 1,5 promile alkoholu v krvi, povolený limit v Kalifornii je přitom 0,8 promile.

Basketbalista porušil smlouvu a bude platit
Odškodné 13,5 milionu dolarů (téměř 515 mil. korun) za porušení smlouvy musí zplatit společnosti Puma basketbalista Vince Carter z Toronta Raptors. Rozhodl o tom arbitrážní soud. Třiadvacetiletý hráč navíc nesmí tři roky používat vybavení značky Puma, která byla jeho bývalým sponzorem. Třiadvacetiletý Carter podepsal s firmou smlouvu při svém
vstupu do NBA v roce 1998. V listopadu 1999, krátce po jmenování nováčkem roku, však oznámil, že se společností končí. "Řekl, že už naše boty nechce nosit, protože ho tlačí," uvedla mluvčí firmy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž