Austin Rivers (vpravo) z Washingtonu útočí kolem Jeriana Granta z Orlanda.

Austin Rivers (vpravo) z Washingtonu útočí kolem Jeriana Granta z Orlanda. | foto: AP

S Carmelem Anthonym to nevyšlo. Houston zkusí léčbu dalším egem

  • 3
Austin Rivers se po výměně z Washingtonu dočkal v NBA vykoupení ze smlouvy s Phoenixem a stal se hráčem Houstonu. Rockets, kteří bojují o play off, se v pondělí dohodli s šestadvacetiletým basketbalistou do konce sezony.

Vedení Wizards se týden před Vánoci domluvilo na výměně hráčů s Phoenixem. Washington do týmu Suns poslal Kellyho Oubreho Jr. s Riversem a místo nich získal zkušeného křídelníka Trevora Arizu.

Jenže Phoenix o Riverse neměl zájem a hned druhý den se ho zbavil.

Ostatně ani Rivers o působení v nejhorším týmu Západní konference také nestál a toužil po angažmá v celku s nadějí bojovat o titul.

Za Washington, kde byl jedním z konkurentů Tomáše Satoranského, odehrál letos Rivers 29 zápasů se střeleckým průměrem 7,2 bodu na utkání. Předtím v lize nastupoval za New Orleans a Los Angeles Clippers.

Houstonu by měl pomoci překlenout absenci hvězdného rozehrávače Chrise Paula, který bude se zraněným stehenním svalem týmu chybět dva až tři týdny.

Houston byl nejlepším celkem základní části v minulém ročníku, ale v létě přišel o několik důležitých hráčů včetně výše zmíněného Trevora Arizy.

Díry v sestavě se vedení nepovedlo zacelit, největším omylem byl angažmá hvězdného střelce Carmela Anthonyho, se kterým se raději Rockets dohodli, že nebude u týmu působit.

Houston usiloval i o návrat Arizy, získat ve výměně ho však nedokázal. Teď přivádí v Riversovi dalšího hráče s velkým egem, jenž myslí víc na útok než na obranu. Jak tenhle krok zabere?

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž