Emily Potterová (vpravo) z KP Brno útočí kolem Oumou Kalsoum Touréhové z Elitzuru Ramla. | foto: FIBA / KP Brno / David Titz

Kanaďanka Potterová prodloužila smlouvu v KP Brno, do Česka však nesmí

  • 0
Kanadská reprezentantka Emily Potterová bude i v příští sezoně hájit barvy basketbalistek KP Brno. Čtyřiadvacetiletá pivotka se dohodla na nové smlouvě, zatím se ale nemůže ke spoluhráčkám připojit, protože Kanada je kvůli současné situaci kolem pandemie koronaviru rizikovou zemí a nelze z ní cestovat do Česka. Brněnský klub o tom informoval na svém webu.

Potterová, 196 cm vysoká podkošová hráčka, byla v předčasně ukončené sezoně ŽBL s průměrem 10,9 bodu na zápas třetí nejlepší střelkyní Králova Pole a byla druhá v doskakování (6,2 doskoku na zápas). V celé soutěži byla osmou nejlépe blokující hráčkou. 

„Byli jsme s její prací i přístupem spokojeni, zájem o prodloužení kontraktu byl oboustranný,“ uvedl generální manažer klubu Richard Foltýn.

Klub se v současnosti snaží pro staronovou oporu a bývalou hráčku univerzity v Utahu v NCAA vyřídit výjimku, aby mohla přicestovat z Winnipegu alespoň koncem srpna. „Do té doby bude na dálku plnit individuální plán našeho kondičního trenéra,“ podotkl Foltýn.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž