Dirk Nowitzki pálí. Hvězda Dallasu oslavuje svou trefu proti Portlandu.

Dirk Nowitzki pálí. Hvězda Dallasu oslavuje svou trefu proti Portlandu. | foto: AP

Nowitzki zůstává věrný Dallasu. Chce s ním završit dvacetiletku

  • 3
Německá hvězda Dirk Nowitzki si prodlouží o další dva roky angažmá v Dallasu. Osmatřicetiletý basketbalista se dohodl s texaským klubem na dvouleté smlouvě, která mu zaručuje celkem 40 milionů dolarů.

V NBA tak stráví nejméně 20 sezon, což se dosud povedlo jen šesti hráčům. Naposledy do této společnosti vstoupil v uplynulém ročníku Kobe Bryant, který již ukončil kariéru.

Nowitzki, který je celou svou kariéru v zámořské lize věrný Dallasu, si oproti dosavadnímu kontraktu výrazně polepší. Po minulé sezoně mu vypršela tříletá smlouva na 25 milionů dolarů.

Před pěti lety Nowitzki s Dallasem vybojoval mistrovský titul a byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem finále. V roce 2007 získal stejné individuální ocenění za základní část.

S Bryantovým loučením se stal nejlepším ligovým střelcem mezi aktivními hráči, s bilancí 29 491 bodů v základní části mu patří v historickém pořadí šesté místo.

Dallas během letošního léta získal australského pivotmana Andrewa Boguta a brzy by se členem týmu měl stát i americký reprezentant Harrison Barnes, oba dosud hráli za Golden State.

Další posilou Dallasu se stane Seth Curry, mladší bratr hvězdného Stephena Curryho z Golden State Warriors. Po vypršení smlouvy se Sacramentem uzavřel s Mavericks dvouletý kontrakt na šest milionů dolarů.

Pětadvacetiletý Seth má zatím k bratrovým výkonům daleko. V uplynulé sezoně měl v 44 zápasech průměr 6,8 bodu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž