Dennis Schröder (17) z Toronto Raptors útočí v zápase s Cleveland Cavaliers,...

Dennis Schröder (17) z Toronto Raptors útočí v zápase s Cleveland Cavaliers, brání ho Darius Garland (10). | foto: David Richard-USA TODAY Sports, Reuters

Mistr světa Schröder se v NBA po půlroce stěhuje z Toronta do Brooklynu

  • 1
Mistr světa Dennis Schröder po půlroce opět mění v NBA klub. Třicetiletý německý rozehrávač a kapitán zlatého týmu z loňského světového šampionátu se stěhuje z Toronta do Brooklynu společně s Thaddeusem Youngem výměnou za Spencera Dinwiddieho. O transferu mezi jedenáctým a dvanáctým týmem Východní konference informoval v posledním dnu přestupů web televize ESPN.

Schröder, který byl na MS v Asii vyhlášen nejužitečnějším hráčem turnaje, před sezonou podepsal v kanadském klubu dvouletou smlouvu na 26 milionů dolarů. V NBA už působil v šesti týmech, před působením v Raptors hrál za Atlantu, Oklahomu, Los Angeles Lakers, s nimiž si vloni při druhém angažmá zahrál ligové semifinále, Boston a Houston. V Torontu Schröder odehrál 51 zápasů s průměry 13,7 bodu a 6,1 asistence, v poslední době ale ztratil místo v základní sestavě.

Pětatřicetiletý Young se vrací k Nets po sedmi letech. V NBA odehrál přes 1100 utkání s průměrem 12,4 bodu, ale v posledních čtyřech sezonách se nedostal přes sedm bodů na zápas.

Třicetiletý Dinwiddie za dvě sezony v Brooklynu odehrál všech 74 zápasů v základní sestavě, v tomto ročníku si drží průměr 12,6 bodu a 6 asistencí na zápas. Působil také v Detroitu, Washingtonu a Dallasu.

,

Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon