Děčínští se dál drží na špici

Děčín - Jen silné kluby Opava a BVV Brno nasbíraly v deseti zápasech Národní basketbalové ligy více vítězství, to je pro děčínské basketbalisty dobrá vizitka. Tým trenéra Hummela dokázal na dobrou formu z úvodu sezony navázat i po návratu z turné v USA a po Spartě zvítězil i v Kroměříži. "Jsem rád, že jsme uspěli, venku se nám nehraje tak dobře," řekl po těsné výhře 90:87 děčínský trenér Zdeněk Hummel.

Děčín má bilanci sedm výher a tři porážky, proto se drží na lichotivé čtvrté příčce. Chlubit se může nejlepší obranou v soutěži, v průměru obdrží jen 72 bodů. Hummel uvedl, že i bez tahouna Josefa Jelínka předvedla Kroměříž kvalitní výkon. "A není to  fráze. Je sice poslední, ale já si myslím, že řada týmů na její palubovce body ztratí," řekl  děčínský trenér.

Proti Spartě předvedli famózní výkony rozehrávač Balík a křídelník Houser. "Prvně jmenovaný chyběl pro nemoc, Houser na ten výkon nenavázal. Jsem rád, že se vytáhl Míčka, a že na křídle odvedl dobrý výkon Wiedner. Je důležité, že za sebe hráči mohou zaskočit."

"Děčín měl  více štěstí," myslel si kapitán Kroměříže Vladimír Šimáček. "Ba ne, rozhodla naše větší  zkušenost," oponoval Hummel. Ale potvrdil, že šlo o vyrovnaný zápas. Děčín nyní čeká dvojzápas s Nymburkem. První hraje doma. Netradičně v neděli.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž