Děčínský Jakub Houška radí, jeho spoluhráč Lukáš Bažant poslouchá.

Děčínský Jakub Houška radí, jeho spoluhráč Lukáš Bažant poslouchá. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Děčínský basketbalista Houška: Těším se na narvanou halu

  • 0
Řešeto je míň děravé než byla obrana děčínských basketbalistů ve středu v prvním poločase v Pardubicích. "Měli jsme s ní problémy," uznal Jakub Houška, kapitán Válečníků.

Prvně venku dostali 62 bodů za celý zápas, ve středu jen za poločas 58! A po porážce 80:92 rozhodne o postupujícím ze čtvrtfinále a tedy medailistovi až pátý zápas.

Jaký bude?
Musíme potvrdit domácí palubovku a já se na to moc těším. V pátek bude v Děčíně narvaná hala, ještě lepší atmosféra než v Pardubicích. U nás bude fandit třeba 1 200 diváků jenom nám. Nevím, zda přijedou nějací pardubičtí, zda se jim k nám bude chtít (úsměv). Ale ne, ať určitě dorazí. Rozhodnou maličkosti.

Zlepšíte obranu?
Musíme! V prvním poločase jsme nechávali soupeře najíždět, dovolili jsme jim volné střely a oni je dávali. Po pauze jsme se vrátili k tomu, jak to máme správně hrát, ale dohnat manko 20 bodů je prostě hrozně těžké. Dostali jsme se až na šest, ale v takhle vyrovnaném průběhu celé série je takový náskok moc velký.

Opět se nehrálo v hokejové hale, ale na Dukle. Co vy na to?
Dlouho jsme tu nehráli, teď dvakrát. A líbilo se nám to. Podpora domácímu týmu je tady na úplně jiné úrovni než v ČEZ Areně; tam je to o ničem. Diváci v ní nejsou, když tam nemáme svoje. Tady bylo fandění fifty-fifty.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž