Děčínští basketbalisté se na novou sezonu chystají na atletickém stadionu....

Děčínští basketbalisté se na novou sezonu chystají na atletickém stadionu. Tomáš Pomikálek se protahuje. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Nehoda na silnici a zlomená ruka. Válečníci ztratili kapitána Pomikálka

  • 3
Ztráta pro Válečníky. Basketbalový Děčín se v rozjezdu ligy musí obejít bez kapitána Tomáše Pomikálka, při dopravním karambolu si zlomil ruku a trenérovi Tomáši Greplovi bude scházet zhruba dva měsíce.

„Pro nás to znamená velkou komplikaci, protože Tomáš je kapitán a klíčový hráč. Musíme se s tím poprat. Karty jsou dané a my budeme hrát naplno, jak musíme a umíme,“ uvedl generální manažer klubu Lukáš Houser.

Zranění pravé ruky, na které má zlomeniny rovnou dvě, si odchovanec Liberce a bývalý hráč Nymburka přivodil zkraje týdne. Má i několik dalších, ale drobnějších poranění. Jak k tomu došlo, to oddíl neupřesnil. Dvaatřicetiletý Pomikálek je novým kapitánem Děčína po Šimonu Ježkovi, který ukončil kariéru. V základní části minulého ročníku NBL průměrně nastřílel 14,8 bodu.

Vedení čtyřnásobných vicemistrů řeší případnou náhradu. „Pokud někoho získáme, tak půjde stoprocentně o cizince. Čeští hráči jsou smluvně vázaní. Nejvíc závislé to bude na ekonomických možnostech klubu. Když někoho přivedeme, musíme vědět, že bude ten správný. Určitě to nebude terno v podobě MVP nějaké ligy,“ řekl Houser.

Pomikálkovou dopravní nehodou vyvrcholila komplikovaná příprava Válečníků. „Byla vůbec nejhorší, co jsem zažil, z hlediska zranění a hlavně nemocí. Trenér to měl složité, nikdy jsme se nesešli kompletní, každou chvíli někdo ulehnul. Točil se tu nějaký bacil, ale ne covid-19.“

Děčín vstoupí do ligy sobotním domácím zápasem s Ostravou, pak cestuje do Pardubic a hostí giganta Nymburk.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž