ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Miloslav Jančík, MF DNES

Basketbalisté Děčína porazili Prostějov, Ústí prvně uspělo venku

  • 0
Zaplněná děčínská hala burácela, basketbaloví Válečníci v sobotu doma prostějovským Orlům zavřeli zobáky stejně jako v loňském semifinále NBL. Děčín – Prostějov 90:76 (24:17, 41:32, 62:56).

„Náš nejlepší výkon,“ vypíchl na klubovém webu děčínský trenér Pavel Budínský. „Od začátku jsme hráli velmi disciplinovaně, neboť jsme před zápasem dlouho mluvili na téma míčové ztráty, selekce střel a podobně. Dobře jsme týmově bránili a celkově jsme nepustili Prostějov k nějaké extra souhře nebo pozicím, které potřebuje.“

Když Děčín překlopil z 10:11 na 23:13, už hosty před sebe nepustil. Dotáhli se sice párkrát na bod či koš, ale víc jim domácí nepovolili. „Chvílemi to vypadalo, že hrajeme proti Lukáši Palyzovi, že to je souboj Děčín – Palyza. Klobouk dolů před jeho fenomenálním útočným výkonem,“ smekl Budínský před autorem třiceti bodů. „On držel Prostějov ve hře.“ Domácí zase podržel Pavel Houška, když se soupeř dotahoval. „Proměňoval střely z dálky.“ Zbyněk Choleva, trenér hostů, si postěžoval: „Bylo to z naší strany takové upachtěné.“

Ústecká Sluneta, druhý severočeský zástupce v NBL, ke stoprocentní domácí bilanci přidala první venkovní úspěch. Brnu připravila porážku 77:83 (20:24, 38:42, 59:64). Opět zářil nezastavitelný Pecka, má další double-double: 25 bodů a navrch 13 doskoků, v nichž vládne celé soutěži.

Ústí má ale i starosti. Už v Brně chyběli rozehrávač Michal Šotnar a křídlo Luka Igrutinovič. Oba budou chybět nejméně měsíc a půl. Šotnar jde v úterý na operaci kotníku, Igrutinovič si na pátečním tréninku udělal těžký výron kotníku, možná to bude i zlomenina.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž