S míčem Zora Jilečková ze Strakonic, v obranné pozici Petra Reisingerová z VŠ

S míčem Zora Jilečková ze Strakonic, v obranné pozici Petra Reisingerová z VŠ Praha. | foto: Martin Bureš, MAFRA

Strakonické basketbalistky lámaly vzdor DSK Basketballu

  • 0
Utkání ligy žen Strakonice - DSK Basketball vyhrál domácí celek 66:63. Nedařilo se mu zdolat obranu. Soupeř je poslední a ještě nevyhrál.

Zvláštní úkaz. Strakonické basketbalistky se proti outsiderům doma trápí. I ve středu měly být jasně lepší, ale nebylo to tak.

Do Strakonic přijel tým DSK Basketball s bilancí posledního z tabulky. Po pěti zápasech měl pět proher a skóre 275:436. To představovalo nejhorší útok a nejslabší obranu. Žádný z tuctu týmů v soutěži na tom nebyl tak špatně. Přesto ve Strakonicích znovu trnuli.

Když v prvním kole Strakonice uvítaly ambiciózní Hradec Králové a herně ho při výhře 75:62 předčily, zdálo se, že to bude ve strakonické hale nedobytná tvrz.

V dalším kole však Strakonice doma potrápil nováček SŠMH Brno a výhra domácích 61:50 přišla až ve třetí čtvrtině, kterou favoritky vyhrály 15:9 a dostaly se do jasnějšího vedení o sedm bodů. Výhru už si vzít nenechaly.

V Trutnově, který patří k favoritům na medaili, vyhrál domácí celek těsně 69:66 a Strakonice dostaly znovu pochvalu za dobrý výkon, byť těsně padly.

Do Strakonic přijely do té doby poslední VŠ Praha a čekala se další výhra domácích. Jihočeský celek však doma podlehl velkým rozdílem 53:84. Jeho výkon domácí sami označovali za ostudný. Chtěli ho napravit minulou neděli v hale Slovanky a povedlo se jim to. Opět proti celku, který s nimi umí, Strakonice bodovaly. Slovanka prohrála 72:79.

Ve středu se čekalo, že favoritky doma proti DSK zaberou. Místo toho sehrály vyrovnané utkání. Strakonické hráčky ztrácely míč, nedokázaly se trefit z vyložených pozic a byly nervozní.

Když byl v poslední čtvrtině stav 50:53, diváci zatrnuli. Důsledná obrana soupeřek Strakonicím vadila, nemohly se dostat do šancí pod košem a střelba z větší vzdálenosti nevycházela.

Za stavu 52:57 měla domácí lavička oddechový čas. Do konce chybělo pět minut. Stav pak byl i 52:60. Strakonice ho otočily na 65:60, byť si soupeřky vzaly tři oddechové časy. Proměnily trojku a udělaly z koncovky drama. Favorit vyhrál 66:63.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž