Radoslav Rančík ještě v dresu Nymburka. Nyní válí v italském Trevisu

Radoslav Rančík ještě v dresu Nymburka. Nyní válí v italském Trevisu | foto: ČTK

Co dělají basketbalisté, kteří dříve táhli Nymburk?

  • 2
Vršac (Od zvláštního zpravodaje MF DNES) - Zápasy v prestižní Eurolize, ale i krutý životní osud a pobyt ve vězení. Jak si vedou zahraniční basketbalisté, kteří v posledních letech zanechali větší či menší stopu v týmu mistrovského Nymburku? Ředitel klubu Rudolf Šimeček má o jejich kariérách perfektní přehled.

Povyprávěl o nich v hale Millennium, kde Nymburk podlehl v utkání druhého kola Eurocupu domácímu Vršacu 74:82.

radoslav rančík

Nejlepší hráč loňské i předloňské Mattoni NBL se uchytil v italském Benettonu Treviso. Hodně hraje, je druhým nejlepším střelcem týmu, milují ho fanoušci. Slovenský pivot našel i mimosportovní pohodu, s přítelkyní poznává nedaleké Benátky a vyráží na procházky podél řeky se psem.

Maurice Whitfield

Američan s českým občanstvím hrál naposledy za Gironu, na niž měl Nymburk narazit ve skupině Eurocupu. Jenže španělský klub se z ekonomických důvodů před sezonou rozpadl a Whitfield zůstal bez angažmá. Údajně se sám nabízel do Poděbrad.

Monty Mack

Před sezonou přestoupil do tureckého Selcuk Universitesi. Tým se pohybuje uprostřed tabulky, potetovaný Američan je však hvězdou. Hraje v průměru 35 minut za zápas, daří se mu i střelecky.

Goran Savanovič

Hráč s věčnými zdravotními problémy byl před několika dny uvolněn z Prostějova a oznámil ukončení kariéry.

Darius Washington

Rozehrávač s přezdívkou Dwash zkoušel po odchodu z Nymburka štěstí v NBA. Angažmá v San Antoniu mu však nevyšlo a neprosadil se ani v kempu Chicaga. Nyní hraje ruskou ligu za Ural, ani tam se mu příliš nedaří.

Guillermo Diaz

Před dvěma lety se jako neposlušné děcko nevrátil do Nymburka z vánoční dovolené a dlouho se zapíral. Loni byl hvězdou druhé italské ligy, s Casertou postoupil a i letos si v nejvyšší soutěži udržuje průměr cca 20 bodů na zápas.

Gintaris Einikis

Trojnásobný vítěz litevské ligy přišel do Nymburka jako hvězda, jeho život se však otočil naruby. Má za sebou pobyt ve vězení, k němuž byl odsouzen za zavinění vážné dopravní nehody pod vlivem alkoholu. Další velké problémy měl v rodinném životě.

Adam Hess

Loni hrál za francouzské Roanne, teď se vrátil do německého Artlandu. Nymburk by na tým Dragons mohl narazit v další fázi Eurocupu, Hess je tam nejlepším střelcem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž