Chris Finch, trenér Minnesota Timberwolves

Chris Finch, trenér Minnesota Timberwolves | foto: Jeffrey Swinger-USA TODAY Sports, Reuters

Minnesota bude zřejmě v play off NBA na čas bez kouče, Finch musí na operaci

  • 0
Trenér basketbalistů Minnesoty Chris Finch se ve středu podrobí operaci vážně zraněného kolena a bude s velkou pravděpodobností chybět týmu minimálně v úvodu série druhého kola play off NBA proti Denveru.

Zákrok, při kterém lékaři kouči sešijí přetrženou patelární šlachu v pravé noze, se uskuteční tři dny před prvním zápasem na palubovce obhájců titulu. Rekonvalescence přitom předpokládá zpočátku absolutní klid s nohou v ortéze, později se pacient může pohybovat s berlemi. Informovala o tom zámořská média.

Finch se smolně zranil ve čtvrtém duelu prvního kola play off s Phoenixem, po kterém jeho tým slavil postup. Krátce před koncem utkání rozehrávač Mike Conley při driblingu ve snaze vyhnout se u postranní čáry protihráči nedobrzdil u střídačky a srazil se s vlastním koučem. Finch skončil s bolestivou grimasou na zemi a v péči lékařů, zápas dokoučoval jeho asistent Micah Nori. Nyní v případě potřeby zaskočí opět, jako to už učinil například i v březnovém utkání v Clevelandu, kdy byl Finch nemocný.

V Denveru se bude hrát v sobotu a v pondělí, série bude pokračovat v pátek v Minneapolis.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž