Na univerzitě v Tennesee nosila Jordan Reynoldsová nulu.

Na univerzitě v Tennesee nosila Jordan Reynoldsová nulu. | foto: Donald Page/Tennessee Athletics

Jordan, číslo 23. Basketbalový Chomutov ozáří americká hvězda

  • 0
Milník pro Levhartice. Pro ligové boje angažovaly historicky první top posilu ze zahraničí: americkou reprezentantku v basketbale 3×3 Jordan Reynoldsovou. Snad i díky svému jménu se v Chomutově navleče do dresu s číslem 23, které vyznával nedostižný basketbalový velikán Michael Jordan.

„Přichází k nám velká hráčka, která má výborné individuální schopnosti ve hře jedné na jednu, je rychlá a dynamická,“ řekl pro klubový web chomutovský trenér Tomáš Pavelka.

Reynoldsová, šestadvacetiletá rodačka z Portlandu, působila v univerzitní soutěži NCAA v barvách Tennessee. Před čtyřmi lety ji do ženské WNBA draftovala Atlanta Dream jako devatenáctou hráčku v pořadí.

V sezoně 2018/19 si zapsala šest startů za Nymburk, kde ji potkala současná chomutovská kapitánka Michaela Krejzová. „Jordan je skvělá pohodářka, zapadne k nám,“ tuší opora Levhartic.

Vedení klubu teď musí příchod americké hvězdy pečlivě doladit po administrativní stránce. „Pro nás je to všechno nové, musíme být obezřetní a dávat pozor, jestli máme vyřízeny všechny potřebné papíry,“ říká chomutovský sportovní manažer Jakub Kadlec.

Očekává, že hráčka takového kalibru bude pro diváky tahákem. „Jsem si jistý, že Jordan, hrající s číslem 23, bude velké lákadlo pro basketbalové fanoušky. A zároveň pomůže zvýšit kvalitu celého týmu na palubovce.“ Levhartice vstoupí do ligy 24. září domácí bitvou s Hradcem Králové.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž