Brňanky trápí nemoci opor

  • 4
Brno - Nemoc klíčových opor trápí před klíčovým čtvrtečním čtvrtfinále se Šoproní basketbalistky Gambrinusu Brno. Zuzanu Žirkovou a Ivu Večeřovou ohrožují náznaky chřipky. Obě hráčky nedokončily čtvrteční trénink a klubový lékař jim nařídil dočasný klid. "Nastalo to, čeho jsem se obával. Nechci zatím rozebírat kritický scénář, že bychom obě hráčky postrádaly. Věřím, že se do čtvrtka dají dohromady," řekl ČTK trenér basketbalistek Brna Jan Bobrovský.

O utkání roku je mezi basketbalovými příznivci obrovský zájem a už v neděli byly vstupenky na zápas v hale Rosnička s kapacitou 1200 diváků vyprodány. "Maďarská strana sice požádala o 230 vstupenek pro své příznivce, ovšem už nemáme ani jeden volný lístek. Navíc jsme oproti kapacitě haly prodali ještě dalších dvě stě vstupenek," uvedl manažer brněnských basketbalistek Jiří Hamza.

První čtvrtfinálový zápas minulé úterý v hale Rosnička vyhrál brněnský tým 83:63, odvetu s kontroverzním vyvrcholením v Šoproni prohrály české mistryně o dva dny později rozdílem jediného bodu 78:79. "V odvetě jsme udělali chybu, že jsme ve třetí čtvrtině ve snaze zabránit osobním chybám ustoupili od agresivní obrany. V závěrečné čtvrtině jsme zkusily soupeřky překvapit zónovou obranou a ta nám vůbec nevyšla," dodal trenér Bobrovský.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž