Brňané by si rádi zahráli ve finále

Brno - Maďarský Debrecín bude o víkendu dějištěm turnaje Final Four Centrální konference Poháru FIBA a mezi startujícími celky nebude chybět ani A PLUS Brno. Moravané si dělají zálusk na prvenství, které by jim vyneslo účast v dalším turnaji Final Four, který se uskuteční 27. a 28. března a rozhodne o celkovém vítězi soutěže.

V sobotním semifinále se Brňané střetnou od 19 hodin s domácím Debrecínem, v předcházejícím duelu na sebe narazí dva německé týmy TKS Würzburg a BC Mitteldeutscher. Poražené semifinalisty čeká v neděli od 17 hodin utkání o třetí místo, finále se hraje od 19 hodin.

"Naším cílem je postup do finále, i když ve prospěch Debrecínu hovoří domácí prostředí. V maďarském týmu jsou nebezpeční oba Američané Patrik Lee a Lestor Green, kteří jsou společně s pivotem Sejo Bukvou i střelecky nejproduktivnějšími hráči.

Máme ale určitě padesátiprocentní naději na úspěch," tvrdil před odjezdem trenér Miroslav Pospíšil. Jeho tým se představí v kompletní sestavě.

Debrecín vyřadil v zápasech play off Mlékárnu Kunín. V Maďarsku zvítězil 88:77 a v Novém Jičíně 110:102. "Z tohoto zápasu máme dost poznatků o kvalitě našeho protivníka, které využijeme v taktické přípravě," dodal trenér Pospíšil.

Ve stejném termínu se budou hrát ještě další dva turnaje Final Four Poháru FIBA. Severní konference se hraje v ruské Tule, kde v semifinále domácí tým narazí na další ruský celek Avtodor Saratov.

Ve druhém duelu se střetnou lotyšská Valmeira Rujiena s Dynamem Moskva.
Jižní konference má na programu turnaj v tureckém Izmiru. Semifinálové dvojice tvoří Keravnos Keo (Kypr) - Fersped Rabotnički (Makedonie) a v tureckém derby se střetnou Tuborg Pilsner Izmir s Fenerbahce Istanbul.

Turnaj Západní konference se bude hrát až 2. a 3. března ve francouzském Toulonu. Tam na sebe nejprve narazí portugalské kluby Atletico Queluz a Ovaranse Aerosoles a ve druhém semifinále se střetnou francouzské kluby Hyeres Toulon a SAOS Dijon.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž