Diskuze

Snad dorazí faleška. Střelci v rouškách zabojují o prémii na charitu

Obě nejvyšší české soutěže v basketbalu se zapojí do boje s koronavirem. Kooperativa NBL ve středu rozjede střeleckou soutěž, v níž se představí zástupci osmi klubů. Zápolit se bude na dálku ve třech disciplínách a nejlepší z 48 účastníků získá 30 tisíc korun. Renomia ŽBL pořádá spolu s nadací Koše proti drogám sérii minizápasů nazvanou Charitativní Final Four.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KI

14.dubna vznikl tento článek, 15. byl první soutěžní den, 18. druhý. Tady o tom ani řádek. Opravdu je lepší přeložit nějaký článek o NBA než napsat něco o domácích luzích a hájích?

1 0
možnosti
JD

J19a90n 35D94e42v55á66t49ý

16. 4. 2020 17:51

Dobrý den všem, dle mého a mnoha diskuzi a seminářů, jsou výsledky U11 až U 13 ne až tolik podstatné.

Musí jet hlavně o radost děti našeho sportu. Mnoho týmů je “úspěšných ́ zde a od 14 a výše je nenajdeme!

Hlavně relax a zdravi!

1 0
možnosti
Foto

Tak se, až to zase půjde, běžte podívat na některé NF U11 - U13 nebo i na základní soutěže. A uvidíte, jak "výsledky nejsou podstatné". Na seminářích se říká lecos, co v praxi je opačně. A navíc, znáte nějaké dítě ve věku 9 až 13, které rádo prohrává?

0 1
možnosti
LV

L96u28d95ě57k 30V21i66n24č

16. 4. 2020 10:46

Pan Svojanovský mě tak krásně naladil, že v kritice budu dále pokračovat. Ale zkusím se vrátit k tématu článku.

Dorazila faleška? Nevím vydržel jsem na to fiasko koukat asi 10 minut. Bylo to hrozné a nezachránilo to ani kvalitní obsazení studia. Nic, nic, nuda, bez jakékoli invence, bez jakékoli zábavy, bez jakéhokoli rozhovoru s účastníky před či poté, bez rozhovoru s partnery ČBF nebo třeba s bookmakery, kteří vypisovali kurzy atd. Jen takový televizní reklamní leták jak z Kauflandu. Bohužel jen docela dobrá, byť okopírovaná idea. Proč se to dělá? I toto stojí nějaké finance, které mohou být využity efektivněji.

Hodně horká jehla, snad se to do příště nějak vylepší. Držím palce.

0 0
možnosti
KI

Podle mě je to hlavní aktivita sázkovek, v dnešní době potřebují zaplnit nabídku a tím i naplnit měšec.

0 0
možnosti
KI

https://www.idnes.cz/sport/ostatni/amateri-deti-mladez-sport-koronavirus.A200415_201926_sporty_par

Jindro, něco k našemu tématu. Já jsem taky z oboru, ale za mě, vpuštění dětí do tělocvičen co nejpozději. Tak jako bych odpískal letošní školní rok. Jsem zvědav, co to udělá, otevření prvního stupně.

1 0
možnosti
LV

L30u81d48ě77k 78V17i42n94č

15. 4. 2020 17:07

Jindro neprovokuj nebo to napíši na plná ústa. To k druhému odstavci.

K prvnímu. Za 1 to tak zatím není. Za 2 až to bude tak při dodržení již probíhajících nařízení. Tj. roušky, odstupy, hygiena atd.. Jako držitel té nejvyšší trenérské licence by jsi malinko mohl vnímat pojmy jako kontaktní sport, plicní ventilace a vůbec respiraci jako takovou. Bazální dechová frekvence dospělého člověka 10 – 15 dechů/min. Klidový dechový objem je přibližně 0,5 l. To znamená, že v klidu je minutová ventilace přibližně 7,5 l. Při zátěži stoupá frekvence dýchání na hodnoty kolem 40 – 50 dechů/min. Dechový objem je kolik? Teď si tam někam můžeš dosadit aktuálně často používaný pojem aerosol a zjistíš, že 10 metrů kolem dýchajícího sportovce je hodně nebezpečno (čím blíže tím hůře). Při obdobných maximálních výkonech nelze dýchání ztěžovat rouškou nebo jakýmkoli jiným bezpečnostním prvkem (vyjma chrániče zubů ;-)).

Ještě zpět ke druhému odstavci. Úplně si nejsem jist co jsi měl na mysli s uděláním obrázku co se dá dělat. Inspirací je webu neuvěřitelné množství. Když si zadáš basketbalová domácí cvičení , tak ti to ukáže cca 105 000 000 odkazů, takže není třeba nic vymýšlet a lze se inspirovat v neuvěřitelné studnici informací. Co jsem viděl na tebou uvedeném odkazu je určitě lepší než sedět doma. Jestli ty jsi za kamerou (fotoaparátem), tak mi tam určitě chybí nějaká zpětná vazba k tvým svěřencům. Např. co se týče techniky běhu. Ideální doba se na toto zaměřit, zvláště mohu-li mít své svěřence k dispozici individuálně, v průběhu dne jednoho za druhým. Subjektivně v technice běhu vidím poměrně velké nedostatky. Ale to jsem se dostal někam hodně jinam.

0 0
možnosti
Foto

Už jen pro informaci. Ty fotky a videa, která jsou denně od 17.3. zveřejňována v souvislosti se seriálem článků, který na klubových stránkách BK Klatovy běží také od 17.3., fotí či natáčejí rodiče nebo kluci sami. Já jako "silně ohrožený senior" nemohu "individuálně pracovat s jednotlivci". V týmech vedu 30 kluků, dalších 70 v basketbalových kroužcích. Pokud by jsi ty články pročetl, tak by jsi tam "zpětnou vazbu" našel. Ne však k technice běhu. Naštěstí i s tímto nedostatkem tým chlapců U10 vyhrál v sezóně (turnaje, ČBF U10 atd.) všechny své zápasy, kluci U11 se staly krajskými přeborníky (bez prohry s průměrným skórem na utkání 103:19) a kluci U12 také vybojovali krajský titul. Zrovna včera jsem se k tomuto úspěchu vrátil v článku + video (včetně "zpětných vazeb"). Navázali jsme tak na dvojnásobnou účast ve Final Four jr.NBA (2017, v 2018 vítězství) se ZŠ Švihov, odkud se rekrutuje část našich hráčů a 4.místo na NF U12 v roce 2018. Luďku, kde teď a koho trénuješ? Ozvi se mi, prosím, na mail. Je na tom webu.

0 0
možnosti
Foto

Karle, také krátce. Pokud budou otevřena divadla a kina, kam chodí všechny generace, tak proč ne haly ? Nebo že by se na ně zapomnělo?

Luďku, pokud něčí názor označuješ za pamflet, OK. Máš na to právo. O té buzeraci se každý může přesvědčit na videozáznamu z toho školení trenérů z roku 2016. Kde jsi vzal to "nesmyslné držení kluků" to už nechápu vůbec. Kdo si chce udělat obrázek, co se dá s kluky U10, U11 a U12 aktuálně dělat, se může podívat na http://www.basketbal-klatovy.cz/

0 0
možnosti
KI

No s kiny a divadly jsem trochu skeptik, podle mě nebudou mít lidé tolik odvahy navštěvovat a všichni budou sedět v rouškách.

0 0
možnosti
LV

L87u81d98ě83k 46V60i83n59č

15. 4. 2020 12:31

Jindro! Vrať se do reality. Ty lidi dělají co mohou. Co jsi udělal ty, krom tohoto pamfletu a nesmyslného držení kluků? Měl jsem možnost vidět u příležitosti semináře v Klatovech jak jsou ti kluci z tebe vystresovaní, jak jsi je s prominutím nesmyslně "buzeroval".

Slečně Remešové z BK Pardubice bych vzkázal, že psát v souvislosti s basketbalem o vstávání z mrtvých a zmrtvýchvstání je poněkud patetické S basketbalovým pozdravem Basketball Forever!

0 0
možnosti
Foto

Chvályhodné !!! Když to prolomí ledy a otevře haly nejen pro profesionály, ale i pro mládež, samozřejmě za určitých daných podmínek, pak to splní účel. Zatím však mám pocit, že ve vládě není nikdo, kdo by bouchl pěstí do stolu a "přes roušku jim na plnou hubu" sdělil, že posilovny, fitness a 1.fotbalová ligy netvoří základ českého sportu. Že ti hoši tam ve vládě žijí zcela mimo realitu se ví dlouho. K čemu máme MŠMT, ČUS a teď Národní agenturu pro sport? To "těm nahoře" není nikdo schopen říci, že existuje něco jako basketbal, volejbal, házená, atd.atd..... atd., tréninky, letní soustředění, přípravné turnaje a zápasy. Možná, že některé i zaskočí, že jsou i mládežnické soutěže a že nám žádné talenty nevyrůstají na procházkách s rodiči v parku. Jsem z toho deklarovaného "uvolňování" totálně rozčarován. Chlubí se, že na tom pracovali spolu s odborníky několik týdnů. Dva průměrní středoškoláci by to dali dohromady za jedno, maximálně dvě odpoledne. Vidí někdo z vás v tom uvolňování nějakou logiku? Já tedy ne. Snažím se od 17.3. držet kluky, kteří snili o medailích z NF, v aktivitě v rámci daných možností. Doba, jak vidím, je jiná. "V zdravém těle, zdravý duch" už neplatí. To světýlko mládežnického sportu různých odvětví, které ještě během Velikonoc poblikávalo na konci tunelu, teď vláda difinitivně zhasla.

0 1
možnosti
KI

Jindro napíši to stručně, prvně jde o život a potom o zábavu a sportování.

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Premium služby

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

27. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Hokej

Nadvláda pokračuje. Třinec slaví pátý titul v řadě, vyrovnal historický rekord

28. dubna 2024  23:27

Na českém hokejovém trůnu zůstává všechno při starém. Třinec v napínavém sedmém finále porazil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Fotbal

Sparta uhájila náskok, v šestce zůstalo Slovácko, Karviná se vyšvihla ze dna

28. dubna 2024  14:21,  aktualizováno  16:57

Sparta v závěrečném kole základní části fotbalové ligy suverénně vyhrála v Olomouci (4:1) a před...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Pardubice - Třinec 3:0. Pětiminutovka snů přihrála klíčový mečbol Dynamu

24. dubna 2024  17:30,  aktualizováno  21:07

O důležitý třetí bod ve finálové sérii extraligy sváděla obě mužstva litý boj do poloviny zápasu,...

Fotbal

Dortmund - PSG 1:0, atraktivní utkání rozsekl už v úvodním poločase Füllkrug

1. května 2024  20:45,  aktualizováno  23:01

Šlo o opakovaný souboj ze skupinové fáze, tentokrát však fotbalisté Borussie Dortmund doma...

Hokej

Slovenský reprezentační brankář Škorvánek bude chytat v Hradci Králové

1. května 2024  22:01

Královéhradecké hokejisty posílí slovenský reprezentační brankář Stanislav Škorvánek....

Hokej

Extraligové přestupy: Návraty ze severu, aktivní Kometa, změny u mistrů i na Kladně

1. května 2024  7:57,  aktualizováno 

Sotva opadly emoce po napínavé finálové sérii, extraligové kluby už směřují veškerou pozornost k...

Hokej

Švýcarsko má v nominaci do Brna čtyři posily z NHL i rekordmana Ambühla

1. května 2024  18:15

Čtyři posily z NHL představí hokejisté Švýcarska na Českých hrách (Betano Hockey Games) v Klotenu a...