Trofej pro šampiony zámořské basketbalové soutěže Big3

Trofej pro šampiony zámořské basketbalové soutěže Big3 | foto: Profimedia.cz

Big3 má své neporazitelné šampiony. Zlanaří po Iversonovi i Bryanta?

  • 0
První ročník letní basketbalové soutěže Big3, jež přivábil řadu bývalých hráčů NBA v čele s Allenem Iversonem, má po víkendu svého vítěze. Soubojům jasně vládl tým Trilogy, který si v lasvegaském finále poradil s celkem 3 Headed Monsters poměrem 51:46.

Trilogy, které mělo ve svém středu Kenyona Martina, Ala Harringtona, Rashada McCantse, Jamese Whitea a Diona Glovera, během léta pod vedením trenéra Ricka Mahorna zvítězilo ve všech deseti zápasech a po právu získává první titul v nově založené soutěži.

3 Headed Monsters ve složení Rashard Lewis, Kwame Brown, Eddie Basden a Mahmoud Abdul-Rauf sice v úvodu vedli 16:5, ale v poločase už o bod prohrávali - a poté jim vůbec nevyšla koncovka.

Za stavu 46:46 se rozstřílel bývalý hráč Minnesoty nebo Sacramenta Rashad McCants a utkání hrané do padesáti bodů rozhodl trojkou a dvojkou. McCants se stal i nejužitečnějším hráčem finálového zápasu, když nastřílel celkem 22 bodů a proměnil více než polovinu svých pokusů z pole.

27.srpna 2017 v 00:39, příspěvek archivován: 28.srpna 2017 v 15:52

VIDEO: Rashad McCants knocks down the final 5 points to give Trilogy the 1st ever @thebig3 Championship in this @Ciroc highlight. #LETSGETIT https://t.co/WD09Wvqv9V

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

Rashad McCants knocks down the final 5 points to give Trilogy the 1st ever @thebig3 Championship in this @Ciroc highlight. #LETSGETIT https://t.co/WD09Wvqv9V

Vniveč tak přišel skvělý výkon Mahmouda Abdula-Raufa, který v osmačtyřiceti letech táhl svůj tým po většinu zápasu k výhře.

V šatně se s pohárem nakonec mohli radovat Trilogy.

27.srpna 2017 v 00:41, příspěvek archivován: 28.srpna 2017 v 15:52

VIDEO: To the victor goes the spoil ???? #BIG3Finals https://t.co/nOeh0R2XLD

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

To the victor goes the spoil #BIG3Finals https://t.co/nOeh0R2XLD

Ve shodě s očekáváním měl turnaj Big3 velkou sledovanost jak v halách, tak na televizních obrazovkách a dá se očekávat, že příští ročník bude ještě pompéznější. A že přitáhne víc bývalých hvězd palubovek.

„Hráči mají velký prostor ke zlepšení. Letos to bylo hodně narychlo, takže se nemohli pořádně připravit a bylo to pro ně těžké. Budeme rozhodně pokračovat a věřím, že se mezi hráči rozkřikne kvalita turnaje a přijdou další,“ říká zakladatel Big3, americký hudebník a producent Ice Cube.

Jestli se mu podaří přitáhnout další hvězdy, třeba Kobeho Bryanta, o kterém Ice Cube hodně hovořil, mají se zámořští fanoušci příští léto na co těšit.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž