Bez Iversona Philadelphie tápe

New York - Bez Allena Iversona, nejužitečnějšího hráče minulé sezony NBA, jsou basketbalisté Philadelphie bezradní. Už podruhé ve čtyřech dnech prohráli s New Jersey. Po středeční domácí porážce 80:88 tentokrát podlehli v hale Nets 92:102. V kolektivně hrajícím vítězném celku sice nikdo střelecky nevynikl, avšak jedenáct výher za sebou z něj dělá nejúspěšnější tým Atlantické divize i celé Východní konference. Philadelphia znovu oslabila postupovou pozici pro play off.

Iverson si zlomil ruku a nezahraje si zřejmě až do konce základní části soutěže. S ním Philadelphia letos New Jersey dvakrát porazila.
 
V Západní konferenci zabraly dva celky, jimž zatím play off těsně uniká. Utah vyhrál v Los Angeles nad Clippers 105:92 a v důležitém utkání zvítězil Seattle na hřišti Portlandu, který se před ním drží na postupové pozici jen těsně.

Slavná kalifornská hala Staples Center viděla zejména dobrou spolupráci Johna Stocktona s Karlem Malonem, kteří oba dali po 16 bodech. Bryon Russell jich přidal 19 a další tři spoluhráči se přehoupli před desetibodovou metu. Hostující celek měl pětapadesátiprocentní úspěšnost střelby, zatímco Clippers nebyla nic platná snaha Michaela Olowokandiho, autora 28 bodů.

Portland se stal další obětí Seattlu, jenž má skvělou formu. SuperSonics na svém zájezdu podél západního pobřeží zdolali už San Antonio a tentokrát přehráli celek ze sousedního státu Oregon. Rozhodující náskok hosté získali dvě minuty před koncem, kdy byl úspěšný Gary Payton. I díky skvělé práci Jeroma Jamese pod vlastním košem pak Seattle vítězství uhájil a prolomil sérii tří nezdarů ve vzájemných zápasech s Blazers v tomto ročníku.

New Jersey - Philadelphia 102:92
Cleveland – Charlotte 85:93
Memphis - Golden State 105:99
Chicago - Denver 84:100
Houston - Phoenix 88:90
Los Angeles Clippers - Utah 92:105
Portland - Seattle 87:92


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž