Stanislav Votroubek (vpravo) během svého slovenského angažmá.

Stanislav Votroubek (vpravo) během svého slovenského angažmá. | foto: Peter Baráth

Basketbalisty USK posílí Votroubek, nevyšší český trojkař

  • 1
Basketbalisté USK Praha ohlásili první posilu. Do osmého týmu české nejvyšší soutěže Mattoni NBL přichází třicetiletý pivot Stanislav Votroubek. Zkušený, 213 centimetrů vysoký hráč je v tuto chvíli nejstarším a jediným "sedmistopým" vysokoškolákem.

Třicetiletý bývalý reprezentant se podruhé vrací do Česka. V uplynulých třech sezonách působil v nejvyšší slovenské soutěži. Dva roky odehrál ve Svitu, v poslední - už rozehrané - sezoně zamířil do Nitry, se kterou získal titul vicemistra. Jeho spoluhráčem byl bývalý křídelník vysokoškoláků Pavel Bosák.

Votroubek se přitom na Folimanku částečně vrací: na počátku uplynulého ročníku si čekání na nový kontrakt krátil v prvoligovém Benešově, který je "farmou" USK a v pražské hale trénuje.

Ve své vizitce má Votroubek uvedena ještě čtyři další působiště: Ústí nad Labem, italské Livorno, Nymburk a Prostějov. Naopak rozjednané exotické angažmá v Íránu padlo.

Vyhlášený střelec z dlouhé vzdálenosti by měl mít v USK úlohu jednoho z tahounů, po odchodu zkušeného srbského dlouhána Milana Bjegoviče a ukončení profesionální kariéry Martina Klimeše by se měl posunout více pod koš.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž