Anthony Tucker z Děčína si kryje míč, atakuje ho Jan Jiříček z Ústí.

Anthony Tucker z Děčína si kryje míč, atakuje ho Jan Jiříček z Ústí. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Stříbrné basketbalisty Děčína opouští americký trojkař Tucker

  • 0
Žádné velké rošády, stříbrná basketbalová parta z Děčína by měla zůstat téměř celá pohromadě. Klub po historickém úspěchu oznámil zatím jen dvě změny. „Na 99 procent už u nás nebude pokračovat rozehrávač Anthony Tucker. A Lukáši Linhartovi skončila smlouva, jsme blízko angažování jiného křídla,“ informoval generální manažer Lukáš Houser.

Američan Tucker okouzlil během základní části, byl třetím nejlepším trojkařem NBL. V play-off ho mučilo zranění, ještě před finále s Nymburkem musel odletět do Minnesoty za specialistou. „Má nabídky odjinud a za víc peněz, jednu třeba z Belgie. Pomohli jsme mu restartovat kariéru a potřebuje se posunout dál,“ tvrdí šéf.

Neví ještě, zda náhrada bude z Česka, nebo z ciziny. „Vyoral dokázal, že pozici jedničky zvládne. Proto už na rozehrávku nemusíme hledat nějakou superhvězdu.“ Ano, mladík Tomáš Vyoral dokončil sezonu ve znamenité formě. „Má platnou smlouvu a počítám, že zůstane,“ nehodlá ho prodávat Houser. „Teď Vyorala čeká B-kemp reprezentace, je v širší nominaci, na soustředění dvacítky vyrazí Kroutil.“

Příprava týmu, který pod velením trenéra Budínského oslavil historický úspěch, pokračuje od pondělí třítýdenním blokem. Už v neděli se sejdou hráči při slavnostním zahájení výstavy k 70letům BK Děčín v Obchodním centru Pivovar.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž