Chloe Kerrová v červeném dresu univerzity USC v podkošovém souboji s hráčkami

Chloe Kerrová v červeném dresu univerzity USC v podkošovém souboji s hráčkami Stanfordu. | foto: Profimedia.cz

Basketbalistky Valosunu posilují pod košem, získaly Američanku

  • 1
Téměř celou sezonu hrají bez pivotky, ale na rozhodující části letošního ročníku Ženské basketbalové ligy se Valosun Brno rozhodl, že podkošovou hráčku pořídí. Tento týden by měla do Brna přiletět Američanka Chloe Kerrová.

"Slibujeme si od ní, že nám pod košem pomůže. Naposledy s Hradcem Králové jsme měli jen čtyři úspěšné doskoky na rozdíl od dvaadvaceti soupeřových," sdělil trenér Marian Svoboda.

Zatím je však opatrný, jak se posila, která byla loni nejlepší hráčkou řecké ligy a letos nastupovala ve švédském Telge, ukáže. "Američanky, to je vždycky loterie. Snad se nespálíme jako některé jiné kluby a nejen Frisco," vzpomněl na nevydařené a již ukončené letošní angažmá Ashley Robinsonové v týmu brněnského konkurenta.

"Ptal jsem se na ni i v Ružomberoku, kde jsem trénoval a ona hrála, a slyšel jsem na ni pozitivní reference, tak snad bude opravdu posilou," přeje si Svoboda.

Kdy nastoupí, není zřejmé, administrativní procedury trvají zhruba deset až dvacet dní. Rozhodně tedy neodjede ve čtvrtek do Strakonic. Valosun zde čeká utkání o postup do semifinále Českého poháru proti Hradci Králové. Pokud by uspěl, zahrál by si semifinále s USK Praha a v sobotu potom (nejspíš) o třetí místo.

"Chci vyhrát každý zápas. Uvidíme, co se povede," říká Svoboda. O úspěchu proti USK však nelze ani polemizovat. Po jeho prosincovém příchodu k týmu si pochvaluje, že se zlepšil herní projev i výkonnost hráček.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž