Basketbalistky USK čeká klíčový zápas

Salamanca - Vítězství ve středečním utkání v Salamance zachová basketbalistkám ZVVZ USK Praha šance na postup ze základní skupiny Evropské ligy. Porážka znamená konec nadějí v nejprestižnější evropské klubové soutěži. Pražské družstvo čeká zápas, který výrazně ovlivní hodnocení celé sezony. Pokud ve Španělsku neuspějí, nesplní jeden ze základních cílů.

"Jde nám o všechno, ale zrovna tak jde o všechno i Salamance. Družstvo, které vyhraje, má šanci dostat se dál. Buď to budou oni, nebo my," řekl kouč USK Lubor Blažek k blížícímu se dramatickému rozuzlení skupiny.

Salamanca, která v listopadu v Praze ukázala skvělý obrat ve druhém poločase a vyhrála o šest bodů, zatím nasbírala tři vítězství, což je o jedno víc než USK.

I pro ni má středeční zápas klíčový význam. Vítězství znamená postupovou jistotu, v opačném případě by španělský celek byl ve svízelné situaci, protože by před posledním duelem měl stejnou bilanci jako USK. A Pražanky na konci základní části hostí poslední Šibenik, zatímco Salamanca cestuje na palubovku suverénního Jekatěrinburgu. Pražanky by tak byly ve výhodnější pozici.

USK do Salamanky odletěl v úterý krátce před polednem. Ve výpravě chyběla ruská křídelní hráčka Jelena Karpovová, která se zranila v sobotním duelu proti Karlovým Varům.

"Má těžký výron kotníku. Vypadá to tak na tři týdny pauzy, takže v tomhle důležitém utkání zase budeme hrát v užší sestavě," posteskl si Blažek na klubových internetových stránkách.

Zápas mezi Salamankou a USK začíná ve středu ve 20.30.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž