Trutnovské basketbalistky Andrea Vacková, Andrea Ovsíková a Michaela...

Trutnovské basketbalistky Andrea Vacková, Andrea Ovsíková a Michaela Vondráčková (zleva). | foto: Vilém Fischl

Basketbalistky Trutnova vykročily pravou nohou, ač soupeř vzdoroval

  • 0
Basketbalistky Kary Trutnov první zápas v novém roce zvládly, v utkání Středoevropské ligy porazily Spišskou Novou Ves vysoko 96:69.

Bylo to jejich první utkání před domácími fanoušky v této soutěži. Soupeřky ze Slovenska na ně přijely pouze ze sedmi hráčkami. Navíc hned ve druhé minutě se jim zranila Slimáková a po zbytek zápasu tak měly k dispozici jen šest basketbalistek.

Začátek zápasu na jednoznačný výsledek moc nenasvědčoval. „Po svátcích jsme se do toho těžko dostávali a myslím, že jsme začali bránit ještě ve sváteční atmosféře. V prvním poločase byla v naší obraně spousta chyb. Soupeř hrál koncentrovaně, ale nevydržel, protože přijel s menším počtem hráček. To jsme nakonec zužitkovali,“ uvedl trenér Kary Jozef Rešetár.

Až v druhém poločase, po zlepšeném výkonu, začaly oslabenému soupeři odskakovat. „Ten první poločas mě však mrzí, naše hra neměla žádné tempo. Mysleli jsme si, že to přijde samo,“ nezastíral Rešetár. Nakonec z toho však bylo vysoké vítězství o 24 bodů.

Dále trutnovské basketbalistky čeká ve Středoevropské lize utkání proti rumunskému celku Alba Iulia, se kterým první zápas těsně prohrály. Duel je na programu 29. ledna v Trutnově. Poté se v základní skupině dvakrát střetnou s basketbalistkami Nymburka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž