Radost trutnovských basketbalistek po výhře v Popradu

Radost trutnovských basketbalistek po výhře v Popradu | foto: Vilém Fischl

Basketbalistky Trutnova hrají CEWL poprvé doma, výhra přiblíží postup

  • 0
Před svými fanoušky se basketbalistky Kary Trutnov v letošním ročníku pohárové soutěže nazvané Středoevropská liga (či zkráceně CEWL) sice představí poprvé, ale v případě úspěchu už budou jen kousek od splnění základního cíle.

Po dvou výhrách v Popradu a na hřišti Valosunu Brno by je totiž případné dnešní vítězství nad rumunským celkem Satu Mare výrazně přiblížilo k postupu ze základní skupiny do finálového turnaje, obě družstva totiž jdou do vzájemného zápasu se dvěma výhrami na svém kontě, případná třetí dává téměř jistotu.

Zvlášť v případě Kary, která ve středu začíná příjemnou sérii tří po sobě jdoucích utkání v domácí hale. "Skupinu máme výborně rozehranou, dvě výhry venku v úvodu soutěže by nám měly výrazně pomoci," uvedl trenér Kary Martin Petrovický.

Soupeř z Rumunska bude patrně nejatraktivnějším družstvem, které se v Trutnově v rámci základní skupiny představí.

Satu Mare je totiž rumunský vicemistr z loňské sezony, v týmu má dvě 196 centimetrů vysoké americké pivotky, podkošovou hráčku z Ukrajiny, výbornou bosenskou rozehrávačku a další kvalitní hráčky. Satu Mare v úvodních dvou zápasech porazily doma Valosun Brno 92:73 a Poprad 82:63, shodně tedy o 19 bodů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž