Trutnov - Strakonice

Trutnov - Strakonice | foto: Jan Strouhal, MAFRA

Basketbalistky Trutnova chtějí hlavně napravit dojem

  • 0
Cíl je jasný. Přestože by jím mělo být udržení naděje na postup, odhad ve vlastní síly říká něco jiného. Basketbalistky Kary Trutnov hlavně nechtějí v dnešním druhém utkání semifinálové série dopustit takovou blamáž, jakou předvedly v pátek v Praze.

V 18 hodin vyběhnou v domácí hale k druhému zápasu semifinálové série s USK Praha, v prvním favorizovaným soupeřkám podlehly hrozivým rozdílem 47 bodů, po výkonu, ze kterého byl jejich trenér Martin Petrovický rozčarován. "Bylo to obrovské zklamání. Jak z výsledku, tak ale hlavně z naší hry," uvedl kouč.

 

Jeho tým dnes dostává šanci na nápravu. Víc než myšlenkou, že případná porážka znamená konec nadějí na finále, se zabývá tím, jak být očekávanému postupujícímu důstojným soupeřem.

"Musíme k utkání přistoupit naprosto vážně a plně se na něj koncentrovat," uvedl Petrovický. Hned vyjmenoval, jaká taktika by k tomu měla pomoci: "Musíme na soupeřky vyvíjet mnohem větší tlak, a to jak na hráčky s míčem, tak především na ty bez něj a po zakončení se doslova rvát o doskok."

Petrovický věří, že k lepšímu výkonu jeho týmu pomůže i domácí prostředí: "Naši diváci si to za vytrvalou podporu zaslouží."

Semifinále série


basketbalové ligy žen mezi Trutnovem a USK Praha

Stav série: 1:0 (USK Praha - Kara Trutnov 105:58).
Druhé utkání: dnes v Trutnově (18)
Případný třetí duel: v sobotu v Praze

Druhé semifinále: Gambrinus Brno Valosun Brno 1:0, druhý zápas se hraje také dnes.




Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž