Česká reprezentantka Markéta Bednářová (vlevo) brání Paulinu Pawlakovou z Polska

Česká reprezentantka Markéta Bednářová (vlevo) brání Paulinu Pawlakovou z Polska | foto: FIBA Europe

Basketbalistky se představí na jihu Čech, šanci dostanou všechny hráčky

  • 0
České basketbalové reprezentantky míří v poslední fázi přípravy před domácím světovým šampionátem do Jindřichova Hradce. Poměří se tu v úterý a ve středu v utkáních s Polskem.

"Chceme v nich vyzkoušet všechny hráčky, protože se kvapem blíží termín zúžení našeho kádru," uvedl reprezentační kouč Lubor Blažek. "Polsko má velmi kvalitní tým, i když v poslední době prošel přestavbou. Vyzkoušíme si hru proti jeho výtečné zónové obraně."

Blažek dorazí na duely s Polskem na poslední chvíli. Je v USA, kde se setkal s jednou z klíčových hráček Janou Veselou. Ta působí v prestižní WNBA v týmu Seattle Storm.

"Myslím si, že ta návštěva je velmi užitečná pro obě strany. Jednak mám možnost vidět Janu přímo v akci. Naopak pro hráčku je dobré, když je v kontaktu s týmem a ví, že je o ni zájem," řekl trenér Blažek.

VIDEO: Na turnaj zve Klaus i Kurková

pusťte si upoutávku na světový šampionát basketbalistek

Basketbalistky také z Jindřichova Hradce podpoří rodinu Voříškovu, tragicky zasaženou povodněmi na Liberecku. Každá z členek národního týmu přispěje částkou ve výši své jedné denní odměny.

Přidal se i organizátor přípravných zápasů BK Jindřichův Hradec. Zavázal se přispět na konto rodiny Voříškovy podle počtu prodaných lístků. Nejméně však částkou 15 tisíc korun.

Duely se hrají v úterý a ve středu vždy od 18 hodin. První souboj vysílá ČT4. Mistrovství světa v Brně, Ostravě a Karlových Varech proběhne na přelomu září a října.

Více o mistrovství basketbalistek

Přečtěte si i další články o chystaném turnaji v Česku


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž