Basketbalistky letí za zápasy do Číny

Praha - Basketbalistky Česka budou v přípravě na olympiádu pokračovat v Číně, kam odlétají už v úterý. Nejdříve je 1. a 2. července v Čcheng Tuej čeká Austrálie, druhou semifinálovou dvojici tvoří Čína a Srbsko a Černá Hora. Od 6. do pak nastoupí v Nan Chaj všechny čtyři týmy v turnaji každý s každým.

"Od těchto startů si slibuji důkladnější seznámení se s čínským herním stylem. Vítanou prověrkou budou dvě měření sil s Austrálií, kterou považuji za jednoho z uchazečů o olympijské medaile," uvedl trenér Jan Bobrovský, jehož svěřenkyně se s Čínou utkají v Aténách v základní skupině.

Před úterním odletem se český tým sešel v pondělí odpoledne v Brandýse nad Labem ke dvěma herním tréninkům. "Po kondiční přípravě teprve nyní začínáme pracovat s míčem.  Tento model je stejný jako v loňském roce před mistrovstvím Evropy," dodal Bobrovský.

Na kontinentální šampionátu získaly české hráčky stříbrné medaile.

Do Číny odletí dvanáctka hráček, kterou tvoří rozehrávačky Michaela Uhrová, Romana Hamzová, křídelní hráčky Eva Vítečková, Michaela Pavlíčková, Jana Veselá, Hana Machová, Ivana Voračková a Irena Borecká a pivotky Ivana Večeřová, Michaela Hartigová, Zuzana Klimešová a Petra Kulichová.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž