Momentka ze zápasu Hradce Králové (v bílém) se Slavií

Momentka ze zápasu Hradce Králové (v bílém) se Slavií | foto: Michal Klíma, MAFRA

Basketbalistky Hradce zkusí zastavit Nymburk, který prohrál jen s USK

  • 0
Toto je velká výzva! Nedělní soupeřky basketbalistek Sokola ZVU Strojírny Hradec Králové sice na kontě jednu ligovou porážku v této sezoně mají, ale ta se vlastně nepočítá.

Hráčky Nymburka totiž dosud prohrály jen s mistrovským USK Praha, který svoji výjimečnost v české lize ukazuje nejen postavením v evropským pohárech, ale i v tom, že v domácí nejvyšší soutěži odehraje jen polovinu zápasů než ostatní a všechny na hřištích soupeřek.

A právě Nymburk, který s výjimkou duelu s USK všech ostatních patnáct ligových utkání vyhrál, se zítra představí v Hradci Králové. Půjde o souboj třetího s druhým, který může hodně naznačit, jaké bude v závěru sezony mezi těmito špičkovými družstvy bude rozložení sil.

Zatím na tom je o něco lépe Nymburk, protože hradecké Lvice na svém kontě mají čtyři porážky. Jednu z nich si na podzim přivezly i z Nymburka (67:70). Zítřejším zápasem, který začne v hale Sokola na Eliščině nábřeží v 15 hodin, se Hradec opět přiblíží ke konci základní části, poté už mu totiž budou zbývat jen zápasy s Valosunem Brno, na Slavii Praha a se Strakonicemi.

Hráčky Kary Trutnov sehrají další ligový zápas v sobotu v Mladé Boleslavi (začátek v 16 hodin). Půjdou do něj poté, co si ve středu v Ostravě vybojovaly postup do Final Four Středoevropské ligy. Nic na tom nezmění ani domácí odveta, která se bude hrát místo původně plánovaného 17. února o týden později.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž