Catalina De La Quintanová z Pardubic proti obraně Julie Demirerové z DSK

Catalina De La Quintanová z Pardubic proti obraně Julie Demirerové z DSK Basketball. | foto: Michal Klíma, MAFRA

U horolezecké stěny, kousek od baru. Tam, kde se bojuje o záchranu

  • 0
Vstupné se platí obsluze na baru, za palubovkou najdete horolezeckou stěnu a hlasatelka vás před zápasem přivítá kouzelným souvětím: "Sešli jsme se tu dnes, abychom..." Vítejte v radotínské sportovní hale, chrámu basketbalistek DSK, jež na první ligovou výhru čekaly až do 26. zápasu.

"Sázeli jsme se, kdy to vítězství už konečně přijde," usmívá se trenér ligového nováčka Dan Kurucz, jehož tým v této sezoně zatím vyhrál pětkrát: dvakrát v nadstavbě a třikrát v baráži.

Poslední dvě výhry si DSK připsal o víkendu, kdy nejprve v sobotu díky skvělému vstupu do třetí čtvrtiny (19 bodů za prvních pět minut) porazil BLC Spartu Praha 76:67 a o den později BA Spartu 83:60.

"Pokud chceme mít záchranu ve svých rukách, je potřeba všechno vyhrávat. Potom se nemusíme ohlížet na výsledky soupeřů, což bývá vždycky ošidné," říká trenér Kurucz po sobotní výhře nad Spartou.

Té přihlížel i jediný Čech v dnešní NBA Jan Veselý, jehož přítelkyně Eva Koďousková hraje za Spartu. Ani jejích 17 bodů však semifinalistkám první ligy k vítězství nepomohlo: DSK dokázal vyhrát i přesto, že dvakrát prohrával už o osm bodů. "Řekl jsem holkám, ať využijí zkušeností z ligy, což ve druhém poločase udělaly," oceňuje trenér Kurucz.

Tři výhry, jedna porážka. Takhle příznivá je zatím barážová bilance DSK před jeho posledními dvěma zápasy (o víkendu na BLC Spartě a BA Spartě).

"Jestli budeme hrát i ligu příští rok? Pokud se zachráníme, pak bychom ji měli hrát, protože se ukáže, že tady lepší ligový adept není," říká Kurucz a počítá miliony: "Na ligu potřebujete tři čtyři, nebo ještě lépe pět. My jsme zatím na dvou."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž