Ústecký trenér Jan Šotnar

Ústecký trenér Jan Šotnar | foto: Jan Russnák

Basketbalisté Ústí mají postup, trenér vrásky: Byl to propadák

Pět dnů, tři zápasy, dvě výhry a postup do play off Alpsko-jadranské ligy. Po náročném týdnu mohli ústečtí basketbalisté slavit, jenže jejich trenér Jan Šotnar se spíš mračil.

 „Předvedli jsme jeden z nejhorších letošních výkonů,“ soptil po nedělní domácí výhře nad chorvatským Škrljevem 81:60.

Utkání plné nepřesností domácí zlomili šňůrou 15:0 na startu poslední čtvrtiny. Ani to však Šotnara neuchlácholilo. „Připomnělo mi to první utkání s Hradcem Králové. Chvílemi to vypadalo, že ani neumíme hrát basketbal,“ vyčítal. „Ve srovnání s ligovými duely s USK Praha či Pardubicemi, nebo i poté, co jsme předvedli ve dvojzápase na Balkáně, to byl propadák, naštěstí nás to nestálo výsledek.“

Předtím ústecká Sluneta uspěla ve Škrljevu 75:74 a prohrála ve slovinské Lublani 81:99. Tabulku skupiny D vede s bilancí 4-1 a už má jistou vyřazovací fázi, ještě však musí v pondělí 6. prosince dohrát domácí partii s Lublaní.

Děčín doma porazil slovinský Šenčur 86:83 a s bilancí 2-3 se vyhoupl na 2. místo skupiny B. Na půdě stejného soupeře zakončí základní fázi 8. prosince, postup si musí uhrát. „Celý zápas jsme vedli, což se nám v lize často nestává,“ řekl děčínský trenér Tomáš Grepl. I Pardubice drží 2. místo ve skupině A.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž