Václav Honomichl (vpravo) z Plzně uniká Jaroslavu Prášilovi z Prostějova.

Václav Honomichl (vpravo) z Plzně uniká Jaroslavu Prášilovi z Prostějova. | foto: Jaromír Pech, MAFRA

Basketbalisté Plzně padli proti Děčínu se ctí, ale útok musí zlepšit

  • 0
Překvapení se nekonalo, ale také žádný debakl. Basketbalisté Lokomotivy Interconex Plzeň ve středeční předehrávce 21. kola Mattoni NBL podlehli v hale na Slovanech favorizovanému Děčínu rozdílem 15 bodů 52:67.

"Ale výsledek mohl být ještě lepší. Bohužel jsme si opět situaci v útoku a přípravy střelby hodně komplikovali. Je to trápení, chybí nám větší pohyb a snaha hráčů dát koš. Na tom musíme stále pracovat. Pokud ale vydržíme v nastoleném obranném trendu, přijde postupně zlepšení i v útoku," uvedl plzeňský trenér Dominik Feštr.

V utkání proti pátému celku tabulky postrádal zraněného pivotmana Fránu (achillovka) a nemocného rozehrávače Říhu (viróza).

Po první čtvrtině Lokomotiva ztrácela na soupeře jen pět bodů, ale hosté náskok postupně vylepšovali. Na začátku poslední části utekli až na rozdíl 16 bodů, který si už hlídali až do konce.

"Nebyl to střelecký festival a hlavně ve třetí čtvrtině ani podívaná pro diváky. Soupeř nám nedal tolik šancí ke skórování. Naštěstí jsme měli v utkání dva úseky, kdy jsme se trošku ve skóre utrhli a uklidnili se," mínil děčínský kouč Pavel Budínský.

Křídelník Lokomotivy Ladislav Tóth litoval, že Plzeňané soupeře nepotrápili ještě víc. "Obrana je dobrá, ale náš problém je útok. Dát o deset bodů víc, soupeř by určitě znervózněl a naše šance by stouply," konstatoval Tóth.

Další zápas čeká Lokomotivu už v sobotu, kdy se představí na horké půdě Ostravy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž