ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Basketbalisté Nymburka málem zmeškali odlet k euroligovému utkání

  • 0
Charleroi (Od zvláštního zpravodaje MF DNES) - Když Vratislav Šístek u oběda řešil požadavky trenéra na složení večerního menu, byl to nicotný problém. Salát vyjednal u obsluhy okamžitě. Hlavní drama dne už měl vedoucí výpravy nymburských basketbalistů v tu chvíli pár hodin za sebou. Českému mistrovi vážně hrozilo, že zmešká odlet k utkání do belgického Charleroi.

"Šlo o minuty. Už jsem vymýšlel varianty náhradního plánu," oddechl Vratislav Šístek. Co se přihodilo? Pražská jižní spojka byla i v den otevření nového silničního okruhu natolik ucpaná, že autobusu k přesunu z Nymburka na ruzyňské letiště nestačila ani téměř dvou a půl hodinová rezerva. Šístek na sedadle za řidičem nepřetržitě telefonoval.

"Máme člověka, který nám letenky a s tím spojené záležitosti zajišťuje. Ten se přímo na letišti snažil pozdržet naše odbavení," líčil Šístek. Hráči už se smiřovali s tím, že odlet ke kvalifikačnímu utkání o postup do prestižní Euroligy nestihnou. "Nejhorší je, že příště budeme vyrážet od haly se čtyřhodinovým předstihem," obával se Michal Křemen.

Odlet na trase Praha – Charleroi byl plánován na 10:15, jenže už v 9:35 měl být ukončen nástup do letadla. Nymburský autobus zaparkoval u terminálu přesně v 9:41. "Čekají na nás, tak panové honem honem," popoháněl Šístek basketbalisty.

Nakonec letadlo odstartovalo s půlhodinovým zpožděním. "Ještě se mi nikdy nestalo, aby se odlet nestihl," hlásil kapitán Ladislav Sokolovský, nejzkušenější hráč nymburského kádru.

Pokud by to tentokrát bylo poprvé, byl by postup následující: "Hledal by se jiný spoj, ale pochybuju, že by narychlo bylo v letadle šestnáct míst," vykládal Šístek už v klidném prostředí hotelové recepce. "Nebo by se letělo o den později, což by vzhledem k přípravě na zápas nebylo ideální."

Už název hotelu Airport napovídá, že v Charleroi leží v sousedství letiště. Autobus k němu dorazil příjemnou jízdou mezi přízemními cihlovými domky za slabých deset minut. Zmeškání odletu tak snad při zpáteční cestě nehrozí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž