Michal Šotnar (v bílém) mění svitavský dres za brněnský.

Michal Šotnar (v bílém) mění svitavský dres za brněnský. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Svitavy mají nové rozehrávače, vsadí na Kanaďana a odchovance

  • 0
Chystal se, že se pokusí spravit pošramocenou psychiku rozehrávače Tomáše Macely, jehož výkony šly v uplynulé sezoně dolů pod dojmem výtečné hry oddílového kolegy Michala Šotnara. Jenomže trenér svitavských basketbalových Turů Stanislav Petr nakonec nebude mít možnost pracovat ani s jedním z nich.

Macela přerušil profesionální kariéru a hodlá nastupovat jen za prvoligový Hradec Králové, Šotnar dal zase přednost angažmá v Brně.

Manažer Turů Pavel Špaček tak musel na rozehrávku přivést úplně nový tandem hráčů. Prvním z nich je 24letý Kanaďan tmavé pleti Jahmal Jones, který ve Svitavách naváže na své zámořské předchůdce Kylese či Deloache. Jones je druhým nejlepším střelcem historie univerzity Ryerson a letos reprezentoval zemi javorového listu na univerziádě v Jižní Koreji.

„Jahmal je navenek spíš introvert, trochu stydlivý kluk. Ale v soukromí je to báječný mladý muž. Na palubovce hraje tvrdě a je velmi soutěživý,“ charakterizoval jej na webu ryersonrams.ca kouč Roy Rana.

Do kádru Svitav se kromě toho po roční odmlce vrací 22letý mládežnický reprezentant Petr Andres, jenž odehrál minulou sezonu v první lize za Olomouc.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž