MONSTRUM Z AKČNÍHO FILMU? Ne, to jen J.J. Hickson z Portlandu slaví povedenou

MONSTRUM Z AKČNÍHO FILMU? Ne, to jen J.J. Hickson z Portlandu slaví povedenou akci v utkání s Dallasem. | foto: AP

Portland vyšplhal z jedenadvacetibodové propasti a pokořil Dallas

  • 49
Basketbalisté Portlandu Trail Blazers doma v úterním utkání NBA zlikvidovali jedenadvacetibodové vedení Dallasu Mavericks ze třetí čtvrtiny a zvítězili 106:104. Hrdinou zápasu se stal LaMarcus Aldridge, který o výhře Blazers rozhodl střelou z odskoku v poslední sekundě utkání.

Jedenáct sekund před koncem Dirk Nowitzki trojkou poslal Dallas do vedení 104:101, ale o šest sekund později na druhé straně vyrovnal právě Aldridge svou první trojkou v sezoně. Mavericks v tu chvíli měli v rukou míč, ale O. J. Mayo se dopustil útočného faulu a domácí stihli za sekundu a půl rozhodnout o svém vítězství.

"Věděl jsem, že to trefí. Prostě jsem to věděl. Pak se tvářil jak při svém prvním utkání v NBA, smál se jako úplný nováček," řekl Nicolás Batum, který slavil s rukama na hlavou už ve chvíli, kdy míč teprve opouštěl Aldridgovy ruce při rozhodujícím pokusu. Aldridge byl s 29 body nejlepším střelcem utkání. Nowitzki vedl Mavericks s 26 body.

Los Angeles Lakers vyhráli potřetí za sebou, když zdolali New Orleans 111:106, ale v koncovce balancovali na hraně. Lakers pět a půl minuty před koncem utkání vedli o 18 bodů, během tří minut však dovolili hostům snížit na 101:102. Z náhlé bídy domácí celek vytáhl dvoubodovým košem Earl Clark a výhru pojistil trojkou Steve Nash.

Statistiky Lakers vedl s 24 body Dwight Howard, 20 bodů a 12 doskoků přidal Clark. Kobe Bryant opět méně střílel a nasbíral 14 bodů, 11 asistencí a 8 doskoků. Hornets v utkání vedl Eric Gordon s 25 body.

Basketbalisté Golden State porazili Cleveland 108:95, i když jim chyběli Stephen Curry, Harrison Barnes a Andrew Bogut. Oslabený tým k výhře dovedl Klay Thompson s 32 body, Jarrett Jack přidal 26 bodů a 12 asistencí.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž