Tereza Pecková

Tereza Pecková | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Basketbalistka Pecková skončila v Toruni, míří do Valosunu Brno

  • 9
Basketbalistka Tereza Pecková už není hráčkou polské Toruně a vrací se do Brna. Ale nikoli do svého bývalého klubu IMOSu, ale do konkurenčního Valosunu.

Sedmadvacetiletá bývalá reprezentantka a hráčka USK Praha a IMOSu odešla v létě do Toruně na své první zahraniční angažmá. Polskému týmu se ale nepodařilo v Evropské lize naplnit představy funkcionářů. Ve skupině B je na předposledním sedmém místě s třemi vítězstvími, z toho dvakrát uspěl proti Brnu.

„Pecková mě o svém úmyslu informovala v pondělí. Po návratu ze zahraničí ale zůstává v české soutěži naší hráčkou, proto bychom měli od Valosunu dostat odstupné za její výchovu. Zatím nás nikdo z vedení Valosunu ale nekontaktoval,“ uvedl trenér a majitel IMOSu Brno Jan Bobrovský.

„Upřednostnila jsem Valosun kvůli koncepční práci a trenérovi Marianu Svobodovi. A také proto, že se dobře znám s většinou hráček tohoto týmu,“ zdůvodnila Pecková rozhodnutí zamířit do momentálně třetího týmu ŽBL. Vedení Valosunu chce transfer dotáhnout do konce tak, aby Pecková mohla nastoupit už v sobotu v Praze proti Slavii.

V Evropské lize odehrála Pecková za Toruň deset zápasů, v průměru dala čtyři body na utkání. Původně zamýšlela odehrát zbytek sezony v maďarské Pécsi, kde jí ale angažmá nevyšlo.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž