Kamil Švrdlík vlevo) z Pardubic v zápase s USK Praha, sleduje ho Filip...

Kamil Švrdlík vlevo) z Pardubic v zápase s USK Praha, sleduje ho Filip Vukosavljevič. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Pardubičtí basketbalisté doplatili na bídné trojky i mizerný doskok

  • 1
Jen s úvodem a závěrem sobotního duelu s pražským USK, ve kterém jejich mužstvo alespoň korigovalo stav do přijatelné podoby, mohou být trenéři pardubických basketbalistů Levell Sanders a Tomáš Bartošek jakžtakž spokojeni. Beksa podruhé v sezoně v nejvyšší tuzemské soutěži padla (63:68) a přepustila průběžné druhé místo svému předchozímu přemožiteli z Děčína - nyní je třetí.

„Měli jsme velký problém se střelbou, ale také se hrou jeden na jednoho. Zvlášť v prvním poločase jsme dávali hráčům USK mnoho prostoru,“ poznamenal kouč Sanders po porážce.

„Hrát proti obraně, jakou USK praktikoval (střídání zónových systémů), nebylo zas až tak složité. Ale s bilancí trojek 3/23 to jde těžko,“ povzdechl si.

Ještě v jedné důležité disciplíně podle něho domácí klub v tomto klání selhal. V doskocích, především těch útočných.

USK Beksu v tomto směru předčil celkově 40:33 (útočné 14:11), ačkoli ta měla vzhledem ke svým parametrům pod košem dominovat. Nestalo se, a i díky tomu se chorvatský trenér aktuálně devátých Pražanů Dino Repeša mohl radovat z nečekané výhry.

„Nejdůležitější bylo přesvědčit hráče, že proti Pardubicím můžeme vyhrát. Což se povedlo,“ liboval si Repeša, jehož USK položil základní kámen k triumfu už v první půli, kterou ovládl 40:30.

Nejbližším utkáním bude pro Beksu středeční mač 4. kola základní skupiny FIBA Europe Cupu proti nizozemskému Den Boschi. Hraje se od 18 hodin v aréně.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž