Momentka z finále Českého poháru basketbalistů mezi Pardubicemi (červenobílá) a...

Momentka z finále Českého poháru basketbalistů mezi Pardubicemi (červenobílá) a Děčínem | foto: Michal Klíma, MAFRA

Děčín bude hladový, tuší pardubický asistent Bartošek

  • 0
Kdyby pardubičtí basketbalisté minulou sobotu po finále poháru s Děčínem nekřepčili s trofejí pro vítěze, asi by jim sobotní mač musel připadat jako o týden odložený druhý poločas téhož utkání. Protivník bude stejný; jen pohárovou soutěž nahradí dlouhodobá ligová.

Vítězství Pardubic nad děčínskými Válečníky v poměru 87:67 bylo nejvyšším za hodně dlouhou dobu. Beksa s Děčínem mnohem častěji svádí zuřivé bitvy, které prohrává v koncovce. První ligový zápas v listopadu měl právě takový scénář - v hale Dašická, kde se hraje v sobotu od 17 hodin, soupeři podlehla o dva body. A Děčín si pak pohlídal i odvetu na severu Čech.

Trenérský tandem Beksy ve složení Levell Sanders - Tomáš Bartošek se snažil z hlav hráčů rychle vypudit myšlenky na nedávné oslavy pohárového triumfu.

„Hned v pondělí na tréninku jsem jim říkal, ať zapomenou na to, co se o minulém víkendu stalo,“ podotkl asistent Bartošek. „ Samozřejmě - vítězství v Českém poháru byl velký moment v historii klubu, ale nic to neznamená pro další průběh sezony. My se musíme soustředit na to, co je před námi. Očekáváme, že Děčín přijede připravený hrát a hladový nás porazit, a my na to musíme být připraveni,“ dodal mladý kouč.

V sázce není málo - páté Pardubice by se výhrou mohly dotáhnout na čtvrtou Opavu, pokud by neuspěla v Ostravě. Komplikací pro plány Beksy je ale zranění zkušeného pivota Nečase z pohárového utkání, jeho start je nejistý. Mimo hru pak nadále zůstává další podkošový dlouhán Ondřej Kohout, jenž absentuje od lednového střetnutí s Prostějovem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž