Kawhi Leonard z LA Clippers s míčem v duelu s Utahem

Kawhi Leonard z LA Clippers s míčem v duelu s Utahem | foto: AP

Leonard by měl prodloužit s Clippers, Iguodala se vrací do Golden State

  • 6
Trvalo to, nakonec se ale podle zpráv ze zámoří dohodl hvězdný basketbalista Kawhi Leonard na prodloužení smlouvy s Los Angeles Clippers, kde strávil poslední dvě sezony. Podrobnosti nového kontraktu, o kterém informoval server NBA.com, zatím nejsou známé.

Kawhi Leonard měl po vypršení uplynulého kontraktu možnost využít hráčskou opci a aktivovat automatické roční prodloužení, které by mu přineslo 36 milionů dolarů. Dá se očekávat, že nová smlouva bude výrazně delší.

Nejužitečnější hráč finále NBA z roku 2019 neprožil ideální sezonu. V základní části přišel kvůli zdravotním problémům o dvacítku zápasů, v play off pak zmeškal sérii proti Phoenixu. Zatímco Suns postoupili do nakonec neúspěšného boje o trofej, Leonard pouze sledoval, jak se naděje Clippers na zisk poháru rozplývají.

Smlouva je pro losangeleský tým nyní poměrně riskantní, křídelník má totiž poškozený přední zkřížený vaz a je možné, že se jeho rekonvalescence výrazně protáhne. Zároveň není jasné, v jakém stavu se na palubovku vrátí.

Úplně jasno o své budoucnosti už naopak má Kevin Durant. Ačkoliv momentálně zápolí s reprezentací USA na olympijském turnaji, stihl se dohodnout s Brooklynem na nové smlouvě. Nets mu během následujících čtyř let vyplatí 198 milionů dolarů.

Durant patří mezi nejbohatší hráče v historii NBA, nový kontrakt přehoupne jeho celkový kariérní výdělek přes hranici půl miliardy dolarů.

Kevin Durant ze Spojených států v olympijském čtvrtfinále

Iguodala se vrací „domů“

V dresu Golden State Warriors prožil Andre Iguodala nejlepší roky své kariéry. Nyní se sedmatřicetiletý křídelní hráč vrací do mužstva, se kterým vybojoval v NBA tři prsteny pro vítěze ligy. S klubem podepsal roční smlouvu, jež mu zajišťuje veteránské minimum.

O další comeback se postaral další velezkušený basketbalista, pětatřicetiletý rozehrávač George Hill bude po roční pauze opět hrát za Milwaukee Bucks. Uplynulou sezonu začal v Oklahomě, v průběhu ročníku se však stěhoval do Philadelphie.

Nového rozehrávače nemusí hledat LA Clippers, kteří se kromě Leonarda dohodli na prodloužení smlouvy i s Reggiem Jacksonem, jenž si v následujících dvou letech přijde v součtu na 22 milionů dolarů.

Kelly Oubre Jr. z Golden State smečuje na koš Atlanty.

Ještě o čtyři miliony víc si za dvě sezony vydělá Kelly Oubre Jr., který je nejnovější posilou Charlotte Hornets. Celek ze Severní Karolíny navíc nadále stojí o služby chicagského Lauriho Markkanena. Španělský pivot Willy Hernangomez podepsal na další tři roky v New Orleans, DeAndre’ Bembry bude nově hrát za Brooklyn a Khem Birch prodloužil s Torontem.

Výměnu hlásí Memphis a Milwaukee. Grizzlies posílají do Bucks guarda Graysona Allena, na oplátku dostanou Sama Merrilla a dva výběry ve druhém kole draftu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž