Pavel Bosák (vlevo) v dresu Prostějova se snaží obejít Luciouse Wagnera, hráče

Pavel Bosák (vlevo) v dresu Prostějova se snaží obejít Luciouse Wagnera, hráče USK Praha. | foto: MF DNES

Chomutov zkouší střelce Bosáka, jeden z Američanů zklamal a končí

  • 1
Basketbalové Levharty Chomutov posílí český exreprezentant Pavel Bosák. Třicetiletý křídelník bude v klubu působit nejméně v příštích šesti týdnech. Během října, kdy nastoupí i v utkáních NBL, se rozhodne, zda na severu Čech zůstane do konce sezony.

Bosák dříve působil v pražském USK, v Prostějově, v Sadské, ve slovenské Nitře či v nižších soutěžích ve Francii a v Itálii.

"Pavel Bosák je zkušený basketbalový harcovník a pokud porovnávám jeho herní projev, kterým se před lety prezentoval v USK s tím, co předvedl v obou přípravných utkáních, je to zcela jiný hráč. Myslím, že hráčsky dozrál, získané zkušenosti jsou vidět na každém jeho pohybu, přitom si zachoval svoji rychlost, zdravou agresivitu i střeleckou drzost. V tréninku je velice pilný, jeho přístup je vysoce profesionální," pochvaluje si posilu na klubovém webu vedoucí týmu Jindřich Svojanovský.

"Kalkulujeme s tím, že spolu s velezkušeným Pavlem Staňkem, bude i Pavel Bosák hráčem, vedle kterého poroste sebedůvěra mladých, méně zkušených hráčů a tím i jejich výkonnost a výkonnost celého týmu," přiblížil Svojanovský.

Po necelých třech týdnech a třech zápasech naopak v klubu končí Charles Little. "Zůstal za očekáváním a nebyl jsem spokojen ani s jeho nasazením v tréninku," řekl webu kouč Tomáš Eisner.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž