ilustrační foto

ilustrační foto | foto: ČTK

Basketbalistky USK Praha touží před pauzou po výhře v Belgii

  • 0
Basketbalistky USK Praha čeká v úterý poslední zápas před reprezentační přestávkou. V Eurolize se představí na půdě belgického týmu Castors Braine, kde už v této sezoně jednou hrály a slavily triumf v Superpoháru.

Tentokrát se však představí v jiné hale a také ne zrovna v ideálním rozpoložení po posledních nepřesvědčivých výkonech. Přesto se chtějí pokusit o první venkovní výhru. „Musíme trhnout nějaký důležitý výsledek venku. Teď nás čeká série venkovních utkání a už v Belgii to bude náročné,“ tuší trenérka Natália Hejková. „Pokud bychom zase hrály tak kostrbatě jako v předešlých zápasech, tak bychom moc šancí neměly,“ dodala.

Oba celky se potkaly už na začátku října v semifinále Superpoháru a USK slavil vítězství 83:74. Následně v Belgii české šampionky vyhrály i finále nad Jekatěrinburgem. „Zkusily jsme si to na Superpoháru a nebyl to jednoduchý zápas, který jsme zlomily až v poslední čtvrtině. Navíc se hraje v jiné hale, takže si ani neoživíme ty vítězné vzpomínky,“ upozornila Hejková.

Pomoci by mohl závěr minulého utkání s Wislou Krakov, ve kterém hráčky USK soupeře přehrály a naznačily možný návrat formy. „Stále mají naše výkony ale k ideálu hodně daleko. Poprvé jsme hrály v kompletní sestavě, ale některé hráčky jsou po sezoně WNBA unavené, potřebujeme tu reprezentační pauzu, abychom nabraly síly,“ řekla Hejková.

Ještě předtím však chce uspět v Belgii proti soupeři, který má rovněž bilanci dvou výher a dvou porážek. K tomu bude třeba zastavit ukrajinskou hvězdu Alinu Jagupovovou, která je nebezpečná zejména nájezdy do koše. O její bránění by se měly starat zejména Sonja Petrovičová s Martou Xargayovou.

Pod košem pak má Braine belgickou veteránku a nejlepší střelkyni v historii Euroligy Ann Wautersovou, Američanku Sidney Spencerovou a Rusku Anastasiji Logunovovou. O rozehrávku se pak stará bývalá hráčka USK a švédská reprezentantka Elina Eldebrinková.

Úterní utkání v belgickém Lutychu začne ve 20:30 SEČ.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž