Tony Allen (vpravo) a Zach Randolph z Memphisu Grizzlies

Tony Allen (vpravo) a Zach Randolph z Memphisu Grizzlies

Ach ty karty. Spoluhráči z NBA se poprali v letadle při hádce o peníze

  • 10
Přesně před rokem se basketbalovou NBA přetřásal skandál s "pistolnickým" vystoupením spoluhráčů z Washingtonu Gilberta Arenase a Javarise Crittentona. Letos se pro změnu hovoří o rvačce memphiských O. J. Maya a Tonyho Allena. Oba konflikty přitom mají stejného původce: karetní hru zvanou bourré.

Hráči Memphisu Grizzlies si mohli při pondělním leteckém návratu domů užívat cenné výhry na palubovce favorizovaného Los Angeles Lakers. Místo toho od sebe trhali dva rozvášněné kohouty.

O rvačce promluvil s reportérem amerického serveru Yahoo! Sports "dobře informovaný zdroj" takto: hvězdný střelec O. J. Mayo se nechtěl postavit čelem k dluhu u Tonyho Allena. Vše vyvrcholilo Mayovou provokací a Allenovou ranou pěstí.

"Tony Maya varoval, ať si dá pozor na pusu. Ale Mayo pokračoval ve svých narážkách," uzavírá své vyprávění anonymní svědek.

Takhle nějak začala i Arenasova výzva na pistolnický souboj vůči Crittentonovi, která oba muže stála oplétačky se zákonem. První jmenovaný dokonce musel strávit měsíc v azylovém domě.

O. J. Mayo (v modrém) z Memphisu Grizzlies útočí přes Tima Duncana ze San Antonia Spurs

O. J. Mayo (v modrém) z Memphisu Grizzlies útočí přes Tima Duncana ze San Antonia Spurs

V konfliktu číslo dvě něco podobného nejspíš nehrozí. Allen i Mayo skončili na koberečku u kouče Lionela Hollinse a následně se za své chování veřejně omluvili.

"Klub považuje celou záležitost za vyřízenou a nebude ji nadále komentovat," napsal do tiskového prohlášení generální manažer Grizzlies Chris Wallace.

Výraznější klubový trest nejspíš potkal Maya, který nenastoupil do středečního utkání s Oklahomou City Thunder. Allen ho v základní sestavě nahradil a 19 body pomohl k výhře 110:105.

nejoblíbenější karban v NBA

Bourré (nebo také boo-ray) je hra populární především v oblasti jižanského amerického státu Louisiana. Vzdáleně se podobá brigdi a hraje se se standardním balíčkem 52 karet. Základním principem hry je přebít vlastním vyneseným trumfem kartu soupeře.

Některé kluby NBA po předloňském sporu Arenase a Crittentona hraní bourré i jiných hazardních her na palubě svých letadel zakázaly.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž