Felix Sanchez vítězí ve finiši olympijského závodu čtvrtkařů překážkářů v Londýně.

Felix Sanchez vítězí ve finiši olympijského závodu čtvrtkařů překážkářů v Londýně. | foto: AP

Zlatou tretru může oživit další zajímavý běh - dvoustovka překážek

  • 3
Atletický mítink Zlatá tretra Ostrava by příští rok mohla ozdobit další netradiční disciplína - běh mužů na 200 metrů překážek. „S nápadem přišel Felix Sanchez,“ zmínil manažer Tretry Alfonz Juck legendárního překážkáře, dvojnásobného olympijského vítěze na 400 metrů překážek z Dominikánské republiky.

Sanchez byl nedávno v Monaku členem ostravského týmu, který se úspěšně ucházel o uspořádání Kontinentálního poháru pro rok 2018. A právě v Monaku s pořadateli Zlaté tretry debatoval o netradičním závodě. Představuje si, že by šlo o souboj specialistů na 400 metrů překážek a 110 metrů překážek.

„Dokonce si přál, aby proti němu běžel olympijský vítěz z roku 2008 Dayron Robles,“ uvedl Alfonz Juck. „Na takový běh bych se rád připravil,“ vzkázal Felix Sanchez. „Výška překážek je nízká, takže by to byla spíše výhoda pro mě, ale stodesítkáři jsou zase rychlejší. Mohl by to být zajímavý souboj.“

Organizátoři Tretry s oblibou nabízejí divákům a atletům netradiční disciplíny. V minulosti jimi byly například hodinovka a běh na 300 metrů, jehož se zúčastnil také Usain Bolt. Příští ročník Tretry bude 26. května. V příštím týdnu by měl začít předprodej vstupenek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž