Eric Kynard

Eric Kynard | foto: Profimedia.cz

Atletičtí fanoušci z Ostravska se dočkají dvou výškařských mítinků

  • 0
Hned dva výškařské mítinky uvidí atletičtí fanoušci příští týden v Moravskoslezském kraji. Po pondělní Ostravské laťce bude hned ve středu ve Vendryni od 17 hodin Beskydská laťka, první část Moravské výškařské tour.

Její hlavní hvězdou bude Američan Erik Kynard, který letos v Kansasu skočil 231 centimetrů a útočí na své maximum 238 cm. "Na Tour se tak máme na co těšit," usmál se manažer Moravské výškařské tour Alfonz Juck.

"Na internetu jsem si prohlédl záběry z minulých ročníků, takže vím, že mě čeká výborná atmosféra a skvělí diváci," vzkázal přes pořadatele Američan Kynard. "Věřím, že podám kvalitní výkony a bude to dobrá zábava."

Kynard už prozradil, jakou hudbu si při svých pokusech nechá pustit. Budou to skladby Encore od hiphopera JayZ nebo Jump od Kriss Kross.

Pořadatelé Tour získali i další hvězdu, současnou světovou jedničku mezi ženami Rusku Mariu Kučinovou. Ta před třemi roky skočila 197 centimetrů, což je stále platný světový juniorský halový rekord. Jenže Kučinová tentokrát na Beskydskou laťku nedorazí, bude jen 1. února v Hustopečích.

"Třicátého ledna totiž ve městě Nalčik poběží s olympijskou pochodní před zimními olympijskými hrami v Soči, takže závod ve Vendryni nestihne," uvedl Alfonz Juck.

Na Tour bude chybět původně ohlášená Ruska Jelena Slesarenková, ale zastoupí ji jiná veteránka, Bulharka Venelina Venevová. "Má už sice třicet devět let, ale stále je připravená skákat sto devadesát centimetrů," upozornil Juck.

Dodal, že Beskydskou laťku obohatí Polky. "Přijede výborná Justyna Kasprzycková, která se loni zlepšila na 197 cm a byla šestá na mistrovství světa v Moskvě. Také od ní letos čekáme útok na dva metry."

Vítěz Beskydské laťky mezi ženami i muži získá prémii 1 000 dolarů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž