Ivan Uchov bude hlavní ozdobou Moravské výškařské tour 2011.

Ivan Uchov bude hlavní ozdobou Moravské výškařské tour 2011. | foto: AP

Výškařská tour 2011 začne v Třinci. Opět i s hvězdným Uchovem

  • 1
Halový mistr světa a Evropy, vítěz Diamantové ligy, ruský bohatýr Ivan Uchov, bude největší hvězdou Moravské výškařské tour 2011. Ta se posedmé uskuteční v lednu v Třinci a Hustopečích. Třinecká Beskydská laťka bude 26. ledna, Hustopečské skákání 28. a 29. ledna.

"Uchovův nenapodobitelný styl atletičtí příznivci na Moravě a ve Slezsku už dobře znají," uvedl manažer Tour Alfonz Juck. Připomněl, že Uchov drží rekordy obou mítinků, v Třinci výkonem 234 centimetrů a v Hustopečích 237.

V Třinci se představí mimo jiné také Rus Alexej Dmitrik, stříbrný z loňského evropského halového šampionátu. Jeho osobní rekord v hale je 234 centimetrů.

Juck připomněl, že minulý ročník Tour byl přelomový. "Třinec poprvé viděl dva metry v podání žen, když Blanka Vlašičová vyhrála výkonem dvě stě jeden centimetr," upozornil Juck. "K tomu Uchov vytvořil rekord Beskydské laťky."

Vlašičová tentokrát bude chybět, ale do Třince dorazí Švédka Emma Greenová, stříbrná z letošního mistrovství Evropy v Barceloně. Tam si vytvořila osobní rekord 201 cm.

Moravské tour se počtvrté za sebou zúčastní také Němka Ariane Friedrichová, halová mistryně Evropy 2009, leč nastoupí jen v hustopečském závodě.

"S dalšími kvalitními závodníky ještě jednáme," řekl Alfonz Juck, který ale předpokládá, že se představí kompletní česká špička. "Naše závody totiž budou jednou z prvních možností zaútočit na limity pro halové mistrovství Evropy v Paříži." Součástí Beskydské laťky bude autogramiáda třineckých hokejistů.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž