Výškařovi nepomohl ani skok bez tretry

Paříž - Až do výšky 227 procházel Tomáš Janků kvalifikací bez potíží. Ale v klíčových okamžicích se přes laťku nepřenesl. Před posledním pokusem si dokonce sundal neodrazovou tretru. "Bez treter skáču lépe než s nimi, narozdíl od normálních výškařů," vysvětloval Janků. Ani to nepomohlo, z dvojice výškařů bydlící na jednom pokoji postoupil jen Jaroslav Bába.

"Tohle byl obrázek celé sezony. Kdybych celý rok skákal dobře a tady vyhořel, tak mě to mrzí víc," konstatoval smutně.

Celou sezonu prý skáče na náhodu. Osmadvacetiletý výškař připustil, že s výkonem 225 postoupit. "To by muselo začít pršet. Ale nechci se vymlouvat na nic, prostě jsem nepostoupil a hotovo," řekl rozhodně.
 
Na paralelních sektorech se hecoval se svým úspěšnějším kolegou Jaroslavem Bábou. "Jarda je můj adept na medaili, je vyrovnaný, ještě jim zavaří. Kdybych měl peníze, tak si vsadím, že bude mít medaili," tipoval.

"Já ti půjčovat nebudu, protože bys prohrál a pak mi to nevrátil," smál se Bába. "Ale dám ti ránu, za to, že jsi nepostoupil. Ale až na pokoji," vyhrožoval z legrace spolubydlícímu kamarádovi.

Janků neví, co do konce šampionátu bude v Paříži dělat. "Na turistiku nejsem, to mě pak bolí nohy. Asi si sednu ve vesnici před to pódium a budu ležet," vykládal smutně výškař, jenž v zimě na HMS Bábu porazil a pak si ho dobíral.

"Ať mě teď hecuje on, oplatil mi to. Dobře mi tak," mávl rukou. Na finále výškařů přijede na stadion. "Ale moc mě to asi bavit nebude. Asi se tady picnu do palice," dodal.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž