Atleti Maurice Greene a Blanka Vlašićová při nakupování na tržišti ve Splitu.

Atleti Maurice Greene a Blanka Vlašićová při nakupování na tržišti ve Splitu. | foto: Jutarnji List

Vlašičová a Greene nakupovali na splitském rybím trhu

  • 0
Mimořádnou návštěvu mohli spatřit prodavači a zákazníci na rybím trhu ve Splitu - výškařská diva Blanka Vlašičová se tam procházela s Mauricem Greenem, legendárním americkým sprinterem.

Greene, někdejší světový rekordman v běhu na sto metrů a olympijský vítěz ze Sydney, nyní pracuje pro Eurosport a přijel výškařku vyzpovídat. Ta zase nelenila a ukázala mu krásy rodného města včetně Diokleciánova paláce a nábřeží, dokonce zavítali na rybí trh. A jak ukazuje snímek, vybrali si.

Devětadvacetiletá Vlašičová, největší hvězda chorvatské atletiky, dvojnásobná mistryně světa a majitelka druhého nejlepšího výkonu všech dob 208 centimetrů, nedávno oznámila návrat po složité operaci kotníku a achilovky, kterou podstoupila v minulé zimě.

Kvůli tomu musela vynechat olympijskou sezonu a právě olympijské zlato je jediná trofej, která ji ve sbírce chybí. Na hrách v Pekingu totiž jako velká favoritka nečekaně prohrála s Belgičankou Tiou Hellebautovou.

"Cítím se skvěle a chystám se na druhý poločas kariéry. Věřím, že v příštím roce budu v obvyklé formě," prohlásila výškařka, která hodlá startovat už na halovém mistrovství Evropy v Göteborgu a potom na letním mistrovství světa v Moskvě.

Jejím posledním velkým podnikem byl světový šampionát v Tegu 2011, kde při vítězství Rusky Anny Čičerovové získala stříbro. "Ale už tehdy jsem skákala ´s jednou nohou´, příští rok to bude jiné," slíbila a nezapomněla vyhlásit svůj největší cíl. "Na olympiádě v Riu rozhodně nebudu stará," usmála se.

, Lidové noviny

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž