Ščerbová: Největší šance je ve štafetě

Praha - Nejzaměstnanější českou atletkou na HMS ve Valencii bude Denisa Ščerbová. Do Španělska se splněním limitu kvalifikovala v běhu na 60 m překážek, díky tomu a loňskému výkonu může startovat rovněž v dálce, trenéři s ní počítají i pro štafetu 4 x 400 m. Bronzová dálkařka z HME 2007 ale letos podobný úspěch neočekává.

S Denisou před šampionátem laškovaly mezinárodní atletická federace i zdravotní problémy.

IAAF nejprve Češku pozvala do Valencie ke startu v pětiboji, o necelých čtyřiadvacet hodin později však možnost startu zrušila.

"Určitě to mrzí, ale nic s tím neudělám. Měla jsem udělat více bodů, abych jela. Snad to vyjde příští rok," vrátila se k nepříjemnosti Ščerbová.

Nepříjemné jsou i opakované trable se zdravím. Na halovém mistrovství republiky musela vynechat druhý den soutěží i se svojí oblíbenou dálkou. "To už je v pořádku. V týdnu po Stromovce jsem už trénovala."

Přesto ani ráno v Ruzyni nebyla Ščerbová ve stoprocentní pohodě. "Včera jsem dostala nějaké menší střevní potíže, takže jsem ležela. Včera ani dneska trénovat nebudu a uvidím, co to se mnou udělá," vzdychala. Přesto našla na nepřízni osudu i menší pozitivum. "Doufám, že si alespoň trochu odpočinu."

Přes své trable ale Ščerbová plánuje startovat ve všech "svých" disciplínách. "Určitě budu startovat v běhu, to jít musím. Na dálku se těším, ale největší šance je ve štafetě. Tam je přihlášeno jen sedm zemí a mohly bychom se vejít do šestky," plánuje.

V dálce vloni na HME vybojovala v Birminghamu bronzovou medaili. Nemyslí ve skrytu duše na podobný kousek také letos? "Dozvěděla jsem se, že nás bude startovat jen třináct dálkařek, takže bych chtěla zabojovat o finále," říká skromně a přiznává:

"S finále už bych byla hodně spokojená, tam budou dálkařky, které skáčou dál," nestaví si vzdušné zámky atletka, která se i na tento šampionát přikrášlila trikolorou v národních barvách.

Mistryní republiky ve skoku do dálky se stala Denisa Ščerbová.

Dálkařka Denisa Ščerbová si jako povolený doping před startem na MS v Ósace nakreslila trikolóru na nehty.

Česká atletka Denisa Ščerbová.

Česká atletka Denisa Ščerbová při odletu na HMS ve Valencii.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž