Pavel Maslák, ilustrační foto

Pavel Maslák, ilustrační foto | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Šetřil jsem síly na finále. Mám na víc, bude to lepší, říkal Maslák

  • 1
Amsterdam (Od našeho zpravodaje) - Evropské šampionáty Pavlu Maslákovi vycházejí: před čtyřmi roky ovládl ten pod otevřeným nebem, v letech 2013 a 2015 kraloval v hale. Dobře mu vyšel i úvod toho letošního - v semifinále běhu na 400 metrů si druhým místem a nejlepším výkonem sezony 45,31 sekundy zajistil přímý postup. „V tréninku to vypadá, že mám na víc,“ řekl 25letý sprinter.

S časem jste spokojený?
Jsem. Byl jsem druhý, chtěl jsem být první, ale Kevin (vítězný Belgičan Borlée) měl docela dost sil, tak jsem to šetřil na finále.

Pomáhalo vám, že jste ho měl od začátku před sebou?
Ze začátku to nepomohlo vůbec, protože jsem to pomalu rozběhl, pak jsem ho aspoň viděl a mohl si ho kontrolovat. A on si taky kontroloval mě, takže žádná zvláštní výhoda.

Podle čeho jste poznal, že jste závod rozběhl pomalu?
Podle pocitů a podle toho, že Kevin byl na dvoustovce rychleji než já, přitom on jde většinou spíš na finiš. Má to rovnoměrné, nerozbíhá rychle první dvoustovku.

Zpravodajství

Přečtěte si souhrnné zpravodajství z druhého dne ME atletů.

Veškeré podrobnosti najdete ZDE.

Chtěl jste ho porazit za každou cenu?
Ze začátku jsem šel do něho, ale jak jsem viděl, že má dost sil, tak jsem to taky pouštěl. Samozřejmě jsem běžel, aby mě nikdo nepředběhl zezadu a říkal si, že ho třeba ve finiši dokážu porazit.

Znepříjemňoval vám běh vítr?
Foukal, točí se, není to ideální, ale podmínky mají všichni stejné, tak si stěžovat nebudu. Zítra je nový závod, všichni budou mít ve finále stejné podmínky.

Říkáte, že v tréninku jste s výkony spokojený, ale v závodu dosud ne. Změnilo se to dnes?
Myslím, že úplně ne. Stále to v tréninku vypadá, že mám na víc. Ale pro mě to byl první běh, většinou je mám pomalejší, takže věřím, že v pátek to bude lepší.

Kolik bude potřeba zaběhnout na medaili?
Uvidí se v pátek, třeba budou horší podmínky a horší časy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž